csokagm - főkép
>> AutóápolásAlfa 159 2.0 Jtdm Super Plus Eco // 2017-06-13

Mikor megvettem már láttam, hogy a lökhárító és az bal első ajtó minimálisan le van húzva, amit sajnos csak fényezéssel lehet javítani. Mára elkészült, nagyon jó lett! Polírral egybe kötve nagyon szép lett.

Időközben megérkeztek az új szőnyegek is. Baromi jó lett!
Sötétszürke fekete szegéssel, fehér 159 hímzéssel alatta pedig vékonyan a trikolor látszik. Nagyon jó lett, nagyon eltalálta a főnix mire gondoltam.
Közben, Smith javaslatára rendeltem az Autószabótól Ti fényes tükröket, azokat is feltettem, a régieken úgyis sok volt a kavicsfelverődés. Ezek is nagyon jól állnak a sötétkék színhez.
Vettem QV logót is az index fölé, a fényes tükrökkel nagyon jól mutat!

Már csak a bal első ajtóból hiányzik a behúzó gumi, egyelőre várok mert lehet, hogy kapok. Az első szervizt pedig 2 hét múlva ejtjük meg:)

 
>> SzervizAlfa 166 2,4 JTD // 2015-08-26

Végre van turbócsővem.
Megjött, egyenes olaszországból. Végre nem sziszeg az autó. zé be is dobta gyorsan.

 
>> SzervizAlfa 166 2,4 JTD // 2015-08-08

Mivel belecsúszott újabb 10000km az autóba, eljött az idő a szokásos szervizre egy forró napon. Így Zé keze majd odasült a motorhoz.
-Olaj
-olajszűrő
-gázolajszűrő
-levegőszűrő
-pollenszűrő
Turbocsővem sajnos még nem jött meg.

 
>> Tuning és extraAlfa 166 2,4 JTD // 2015-04-23

Mivel kikerült a CD-tár az autóból kellett valami a helyére, hát vettem egy Loudlinket. Fér rá dögivel úgyhogy holnap töltögetem fel tartalommal. Most még ki kell találnom hogy rögzítem mivel nincs kedvem újra átkábelezni az autót, és a kesztyűtartóba vezetni, és persze ott van a DSP is.

 
>> EgyébAlfa 166 2,4 JTD // 2015-04-22

Elvittem feltetetni a nyári Bridgestone kerekeket. Ezután borzasztóan riszált az autó hátulja, kértem Dudás Zoliékat nézzék már meg mit kell cserélni, hát szerencsére semmit, ajánlottak egy jó futóművest ahol beállították és most már nagyon jó fasza merev a futómű.

Pillanatnyilag műszerfalizzót keresek remélem találok:)

 
>> EseményAlfa 166 2,4 JTD // 2015-04-12

Sajnos a péntek 13. engem is utolért. Hungárián megtörték az autó elejét. Így kénytelen voltam beállni a szervizbe. El is gurultam időpontot kérni. Azt egy másik jeles napra Bolondok napjára kaptam.
Amik sorra kerültek: - első lökhárító fényezés + műanyagozás
- bal első sárvédő fényezés+ egyengetés
- bal-jobb ajtó fényezés
Ha már ott jártam kuplungot is cseréltettem mivel néha csúszkált.
- Az új kuplung+ alsó kuplung munkahenger csere történt.
Szépül az autó :)

>> SzervizAlfa 166 2,4 JTD // 2015-03-10

Miután elhoztam a szervizből az autót pár nappal később észrevettem hogy a jobb hátsó rugó cserés lett. Így visszagurultam Zéékhez és a két hátsó rugó ki lett cserélve, a lengéscsillapítók még jók. Ha már úgyis szét volt kapva az autó akkor bekerült a Fangiotól vásárolt DSP, Smith-től kapott kábel és a Kalotól kapott CDtár./ sajnos ez úgy néz ki nem működik:(/ Illetve hogy tökéletes legyen a hangzás Zé berakott két gyárit a kalaptartóba. Nagyon jól szól!
A kábellel Zééknek meggyűlt a baja, de megoldották profihoz méltóan! Megint nagyon jó munkát végeztek.

 
>> SzervizAlfa 166 2,4 JTD // 2015-02-24

Elérkezett az ideje a következő olajcserének mivel futottam vele már 12000 km-et.
Nagy megszerettem ez idő alatt a járgányt.:)
A vezérlés cserének is itt volt az ideje úgyhogy azt is cseréltettem a görgőkkel együtt. Itt kiderült hogy a főtengely ékszíjtárcsa is életciklusa vége felé közeledik így az is kapott egy újat. Illetve egy új szíjat rá. Mivel időközben beszereztem egy fakormányt az is fel lett szerelve. Nagyon jól mutat :) / Következő télen jön hozzá a bőr garnitúra:)/
Tavaly a küszöböt elég fosul csinálták meg. Így visszamentem és visszakaptam az árát mert semmit se ért a munkájuk...
Na de mint kiderült az mind a 4 emelőbakot cserélni kell mert szétrohadt, így azokat cserélték, illetve fényezték utána. Hogy ne bízzuk a véletlenre kapott mellé egy alváz- és üregvédelmet. A bal első elem is cserés lett mivel horpadt volt és már nem javítható.
Tételesen:
- vezérlés+görgők
- ékszíjtárcsa+ hosszbordás szíj
- olaj+ szűrő
- kormány és bal első elem csere
- 4 emelőbak csere+ fényezés
- alváz és üregvédelem

A munkát természetesen Zéék végezték, megint profi munkát végeztek. Az ár is teljesen korrekt, szeretek ide járni. Apró figyelmesség hogy a alváz és üregvédőnek elég erőteljes szaga miatt kaptam bele egy illatosítót. Holnap viszont irány az autókozmetika mivel az a belseje most nagyon gáz. Viszont maga az autó nagyon jó lett köszönöm!

 
>> Tuning és extraAlfa 166 2,4 JTD // 2015-01-30

A bal első hangszóróm mar elért az életciklusa végére. Igy javitas helyett inkabb cserére adtam a fejem. Olvasgattam mi lenne ideális választás. Végül Whiteshark oldalán olvastam az Alpine sxe-1725s típusról igy amelett döntöttem. A beszerelést pillanatok alatt kiviteleztem.
Tapasztalat: Sokkal dinamikusabb es teltebb hangok mint a gyari.

 
>> SzervizAlfa 166 2,4 JTD // 2014-12-22

Tipoatti jóvoltából olcsón hozzá jutottam egy szép állapotú csomagtartóhoz amit Zé-ék fel is helyeztek nekem! Lelkiismeretes a csomagtérkábelt is összeforrasztották nekem hogy ismét nyíljon távirányítóval és a kesztyűtartóból is! :) Így már nagyon szép körbe az autó.
Múlthéten sajnos fékproblémák adódtak, de még nem tudtam mitől, vagy pontosan mi a baj de fékcsőre gyanakodtam.
Zé-ék ezt is orvosolták. Tájékoztattak róla hogy az első futómű szerviz után (amit nem ők végeztek) rosszul lett visszarakva a fékcső kábel és az el is nyírta azt de most Zéék persze korrigálták ezt a hibát. Köszönöm a munkát és a nagyon kedvező karácsonyi árat:)
Listázva:
-2 első fékcső
-fékolaj
-motorháztető.