Mutasd

>> Egyéb2015-03-25

Elment...
a szívem szakadt meg mikor kigördült a kapunkon, de kellett az ára hogy meglegyen az új szerelem. Ezért döntöttem úgy hogy új gazdit keresek neki.
Egy teljes napot sem volt fent a ha-hu-n. Nem hittem volna hogy ilyen kapós lesz :) Meg kell jegyeznem hogy nagyon jó gazdához került :) Hála istennek. Volt elötte már két alfájuk és már most nagyon megszerették.
Remélem tényleg úgy fognak rá vigyázni és ápolgatni mint ahogy én tettem !
HEG köszönöm az együtt töltött 2 évet, és a 38 000 közös kilómétert.
Vigyázz magadra ! :'( :'( Férfiasan bevallom hogy barátnőm és én is megkönnyeztük :)

További sok sok kilómétert ! :)

 
>> Szerviz2014-11-13

Hát megint elérkezett az idő hogy lecseréljem az olajat.. egy icipicit még túl is lógtam :D Ismét a Selénia 20K for Alfa olajra esett a választás és mellé Mann Filter szűrőt kapott a gép.

Olaj : Selénia 20K - 10150 Ft
Szűrő: Mann Filter - 1950 Ft

Km : 145 238 km
következő csere 155 000 nél.

 
>> Egyéb2014-11-13

A múlt héten megkapta a vas a téli csizmákat. Beköszöntöttek a hajnali fagyok és gondoltam nem árt ha már fent van. Vettem rá a Tesco-ban dísztárcsát hogy nézzen is ki valahogy :)
- A nyári kerekek március óta 20540 km -ert tettek meg ami nem kevés... :)

km: 145150 .

 
>> Esemény2014-11-13

145 000 KM !! :) ezt is megértük. Hajnalban munkába menet fordult az óra. Próbáltam megörökíteni ... bocs a képminőségért. :)

 
>> Szerviz2014-10-18

Nem gondoltam volna hogy ez egyáltalán megtörténhet, de mégis megtörtént. Eltörött a 6 hónapja kicserélt vadonat új MOOG stabilizátor pálcám... Mentem a szokásos útvonalon ahol van egy kis bukkanó az úton egy híd felüljáró, kb 80 al mehettem mint szoktam azon a szakaszon amikor a " leérkezésnél " hatalmas koppanás, és utána egyfolytában kopogás.... mi a f.... ??!? megállok megráncigálom a kereket semmi... alánézek és látom hogy eltörött a stabilizátor... Full ideg lettem hogy hogyan történhet ilyen... mikor az ember pénzt és időt nem sajnálva rendbe rakja a futóművet, és egy új alkatrész törik el... haza bicegtem 30 al kopogó futóművel. Este kikaptam és megnéztem ... valószínűleg anyaghibáról van szó mert látszik a képen hogy a friss törés csak középen van. Egy ideje már meglehetett repedve.
Most kapott TRW márkájút. Remélem ez tovább bírja ... :)
Kicsit festegettem is nem dekoráció céljából, hanem hogy védjem a felületet a rozsdától, mert picit már látszott hogy a felületén jön.

FIGYELEM !! a nyugalom megzavarásához alkalmas képek következnek ! :)

Km: 143 740

 
>> Tuning és extra2014-10-15

Mióta megvan a kocsi benne van a Mélynyomó. Szépen szólt így is mert elég jó minőségűek a gyári hangszórók szerintem.
Aztán egyre rosszabb lett kicsit kezdett recsegni a magas hang. Ezért sok keresgetés nézegetés után, betévedtem egy Media Markt-ba és ott láttam meg egy kihagyhatatlan akciót... :) hát megvettem előre is és hátra is egy Szettet. Persze elsőre nem találta el a méretet így mehettem vissza zárás előtt 10 percel... nagyon örülhettek nekem.... :D de sikerült kiválasztani a megfelelő méretet végül. Sajnos szerelés közben eltörött a vezető oldali hangszóró rács... de már rajta vagyok a pótlásán :)

előre Alpine SXE-1750S / 280W 16 centis került
Hátra pedig Ground Zero GZIC 52SX / 140 W 13 centis került

Mindent úgy raktam be hogy full gyárinak hasson. :) nem szeretem ha agyon van furkálva a műszerfal a csipogó miatt. :)
Nagyon szépen szólnak és kiváló páros a mélynyomóval. :)

Km: 143 700

 
>> Szerviz2014-09-19

Tudtommal típus hiba a 145/ 146-os Alfáknál hogy eltörik a lámpában egy " távtartó" és ezáltal kb 3 méterre a kocsi elé világít a lámpa. Egy telet már kihúztam velük és hát hogy mondjam, érdekes élmény volt. Akkor döntöttem el hogy ez így nem mehet tovább. Rendesen veszélyes volt vele este közlekedni .
Próbálkoztam mindennel. Raktam bele xenon szettet amit a rendőr bácsi nemsokkal rá ki is vetetett velem. Raktam bele kis rugókat hogy felfele feszítse a foncsort, de egyik sem volt az igazi mert a távolság egyikkel sem növekedett eléggé.
Ekkor akadtam rá tzoli155 Cartársra, aki megtudja csinálni a lámpákat.
El is küldtem neki őket és hamarosan vissza is kaptam. Nagyon szép és precíz munkát végzett velük. Kicserélte a törött távtartókat ezáltal normális helyzetbe hozva a foncsort.
Meg kértem hogy ha szét szedi akkor fújja már le fekete festékkel a lámpa belsejét... :)
Természetesen megcsinálta, és Nagyon szép lett.
Kapott még két új indexet is a verda mert az egyik már törött volt mikor szétszedtem
Innen is köszönet az elvégzett munkáért ! :) Nagyon szép lett
Jó dolog látni sötétben :)
Grazie mille tzoli155 !!

Km: 142 100

 
>> Szerviz2014-09-04

Történt hogy kiégett a bal oldali tompított izzóm, mivel már korábban ideiglenesen száműztem a xenont.... sőt a nappali menetfényt is... Nem saját döntés volt hanem egy magát istennek képzelő Rendőré . Bár abban rendes volt hogy csak figyelmeztetett, mert a tompítottal nem éghet együtt a menetfény ami igaz is. Ezért fájó szívvel de kivettem a xenont, és visszaraktam a veleo izzókat, ami persze 2 hét után ahogy kell ki is égett.
Sokat olvasgattam és sokan is dicsérték ezeket az Osram Night Breaker Unlimited izzókat. Majd meglátjuk mit bír :) minden esetre nem voltak olcsók szóval remélem jó minőségűek lesznek. Tapasztalatokról később :)

Km: 141 148

 
>> Esemény2014-07-12

Ez volt a második alfacity mióta megvan a 145 :) Már az elsőt is nagyon élveztem de ezt még jobban. Köszönöm a szervezést. Nagyon jól éreztük magunkat ! Annak ellenére is hogy sikerült picit átszabnom a kipufogó geometriáját. Sajnos leért egy helyen úton City felé. Ideiglenesen Dróttal rögzítettem, de mielőbb orvosolva lesz a probléma, két új dobbal.
Visszatérve Sunsitybe , előre sikerült foglalni szállást Füreden, nem messze Sunsytitől, így este is tudtunk maradni . :) Nagyon tetszett maga a Sunsity és az éjszakai élet ami ott van, és jó volt találkozni az ismerősökkel, és újakat szerezni . Viszont hiányoltam a típus parkolókat. De ennyi baj legyen. Idén volt 20 éves a 145, kaptam 6 db matricát , köszönöm azoknak akik az én kocsimra rakták :)
Másnap beiktattunk egy fürdőzést a Balatonon. Jó időnk volt szerencsére. Már most várom a következőt ! :)

 
>> Szerviz2014-07-12

Végre rászántam magam hogy kicseréljem az ablaktörlő lapátokat. Esőben még nem volt annyira vészes, de amikor elkezdték csinálni a töltést a munkahelyem felé, és a kamionok felhordták a sarat az útra, akkor már igen. :) Mivel szinte nem láttam ki a szélvédőn. Rászántam magam és vettem rá egy pár Valeo First Multiconnection lapátokat. Első tapasztalataim nagyon pozitívak. remélem ezek tovább bírják mint az előzőek.

Km: 137 845 .