Lexlutor - főkép
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2016-02-02

Motortér szigetelő gumi jobb oldala mindig előre bukott. Szemmel láthatóan nincs semmi baja a guminak, de valamiért mindig előre bukik. Tettem alá erős kétoldalas ragasztót majd visszanyomtam a helyére. Remélem bírni fogja.

 
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2016-02-02

Jobb elején halottam valami viszonylag hangos zörgést. Lökhárító leszerelésekor vettem észre a légszűrő alján a két pöcköt ami zörgött. Nem tudom mi a funkciója. Talán a légszűrőben fog valamit. Kipattintottam és betekertem kis ragasztó szalaggal. Utána visszanyomtam és nem zörgött.

Update: Kivettem a pöcköket mert elvileg a vizet vezeti ki...

 
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2016-02-02

Már régóta kopott a gombom, és nem bírtam tovább. Kicseréltem. Érdi bontóban vettem 5000.-ft.-ért. (Utolsó képet valamiért elfordul feltöltéskor)

 
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2016-02-02

Múltkor szerelgetésnél sikerült két pálcát kitörnöm a díszrácsból, mivel bénáztam. Elég vékonyak így megszenvedtem vele kicsit. De végül sikerült meghegeszteni. Persze kipiszkálni sem volt egyszerű a beesett darabokat alulról.

 
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2016-02-02

Tetőlámpa felől mostanság rezgéseket hallottam. Leszedtem elől hátul. A kis fém karmanytúk ki voltak lazulva mindegyiken. Gondolom a ki-be szerelgetéseimtől. Fogóval visszatessékeltem a helyükre (kép1-2.). (Jó feszes lett utána). Hátul a kis panel is kicsit laza volt, így fülek alá kis szigetelő szalagot tettem. Így már ez sem tud rezonálni (kép 4-6.). Első lámpánál egyik csati is kicsit kotyogott így egy kis szivacsot nyomtam mellé, és szigetelő szalaggal rögzítettem (kép 3.). Tető kárpit alatt húztam el a tolató radar visszajelző kábelét. Ott szigetelő szalaggal rögzítettem, miután megfeszítettem a kábelt (kép.7.). Remélem most már csend lesz fent.

 
>> EgyébAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2016-02-02

Gondoltam kipróbálok egy két ledes izzót ködlámpába. Két félét is vettem Aliexpress-ről. Cob ledest vettem, mert az a legerősebb fényű. Régi ködlámpámba próbáltam ki. Kicsit ki kellett tágítani az égő helyét hogy beférjen. Gondoltam jól nézne ki a nappali menetfényem mellett. Beraktam őket, de sajnos gyenge a fényük. Alig világít. Képen jól néz ki, de nem világít elég erősen. Ez van. Marad a sárgás ködlámpa vagy xenont rakok bele. 800ft/db volt az ára.

 
>> EseményAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2015-12-30

Kedves gumisok géppel húzták meg a kerékőrt. De annyira ráhúzták hogy a sima csavarokat is csak csővel lehetett lelazítani. A jobb első lejött utána elnyírodott. Rendeltem kódszám alapján pótfejet. Két hét míg megjött és csak a bal elsőt tudták vele leszedni. Mivel német minőség és forgófejes, egyik leszedő célszerszámmal se jött le. Annyira edzett a gyűrűje hogy elnyírta a összes célszerszámot.
Ez tényleg lophatatlan!!!
Hátsókat a hátsó agyak lebontásával tudták leszedni valahogy, de sokat szoptak vele.
Fúrtak faragtak valahogy keservesen lejött...

 
>> EseményAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2015-12-30

Sikerült idén megint fennakadnom (kép 1-3.) . Megint meghegesztettem (kép 4-6).
Kis javító festéket kentem rá, hogy ne látszódjon annyira. Tavaly ugyanitt javítottam.
Évi egy alkalom úgy néz ki kötelező..

 
>> EgyébAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2015-12-30

Tépőzárral rögzítettem, mert mindig eldőlt. A bal hátsó kárpitott félig kibontottam. Utána tapéta vágó késsel csináltam két bemetszést. Átfűztem a tépőzárat és kész.

 
>> Tuning és extraAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2015-12-30

Bekerül két 80mm-es karika is. Ez a belső világítással van összekötve. A tető lámpából lehozott kábelre kötöttem, amihez a lábtér világítás is van kötve. Ha megnyomom a távirányiton az ajtónyitást bekapcsol. Ha bezárom elhalványodva elalszik. Ez a projektor köré került. Ragasztással rögzítve.