Lexlutor - főkép
>> Tuning és extraAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2018-04-17

Egy éve cseréltem, de megint kopottas lett. Így újra kicseréltem őket. Kb. öt perc volt a csere. Lásd korábbi blogom.

 
>> Tuning és extraAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2017-12-12

Règ gondolkodtam egy ilyenen. Èrdi bontóba talàltam. 2 fèle van. Dupla hàlos ès sima. Èn a duplàt vettem, abba közè is lehet pakolni. Szerintem sokkal praktikusabb.

 
>> Tuning és extraAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2017-11-21

Gondoltam megpróbàlom. Eredetileg csak szivargyújtós töltöt akartam hàtra. De gondoltam, nem hebregàlnèk valamit oda. Próbàltam infót talàlni a neten, hàtha szerelt be valaki 3. zóna klimàt, de semmi. Külföldi fórumokat is nèztem de ott se talàltam semmit. Vègül Èrdi bontós Peti mondta, hogy Szlovàk cimboràja szerelt be egyet ès müködik. Kaptam is tőle egy kis segìtsèget. Ìgy felbuzdulva gondoltam èn is megpróbàlom. Sikerült vennem egy szetett. Ez àll vezèrlöből, alatta takaró, kàbelköteg. Beszerelèshez ki vettem a kèt ülèst ìgy egyszerübb kiszedni a könyöklőt. Oldalàn 2-2 csavar, vàltó kar takaró alatt is kèt csavar fogja. Mikor kivettem meglepetèsemre ott volt a hàtsó szivargyujtó csatlakozó előkèszitve (kèp1). Kàbelt csak hàtra kelett húzni. De elől a csatlakozó ellendarabjàba csak egyik volt bekötve. Ìgy simàn csak elvàgtam ès hozzàforrasztottam az elsőhöz (kèp2). A klimavezèrlőnek nem volt ott az ellendarabja, ìgy 3 szàll kàbelt kellett előrehozni. Csatit levàgtam, ès hozzàforasztottam. A kormàny alatti burkolatot levettem. Boxon a bal oldalsó alsó motorba kell bekötni a 3 kàbelt. Vettem hozzà mèg egy csatlakozót ès abból kivettem a làbakat. 6 làbú a csati, a 3 üres helyre kell berakni a làbakat (kèp4-6). A bekötèst e-learn-ból sakkoztam ki. A bekötès szinei (kèp10-12). Engedèlyezni kell Mes-ben ès proxy rendezèst csinàlni ès működik.

 
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2017-11-15

Règi elgyengült. Jó lenne ha màsfèl-kèt èvnèl tovàbb birnà. Ezt vàlasztottam mert 720A inditó àrama van. Hasonló aksiknak 640A v. 680A az inditója.

 
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2017-10-20

Egy nagy reccsenèssel megadta magàt. Mindenki aki kèrdeztem azt mondta legolcsobbat tegyem bele. csAR kartàs àltal javasolt szerkezet került bele. Blic màrkàjú.Neki is ilyen van. Macccy kartàs blogja volt segìsègemre az összerakàsnàl. Szètszedèsnèl levettem a hangszorót nehogy megsèrüljön szerelès közben. Kiszedèsnèl làttam a csúszka rèsz darabokra tört. Berakàsnàl azt hittem nem jó a szerkezett. Elöször a sint raktam a helyère, de csèvèlő rèsz feszült ès nem akart a helyère menni. Utànna ràjöttem hogy fordìtva kell összerakni. Elöször a motoros rèszt a 3 csavarral, utàna a sìnt. Volt a dobozban 3 kis tàvtartó pöcök. Elöször nem tudtam hova való, de motor felrakàsànàl ràjöttem. Mivel màs a motor felfogató csavarja, alà kell tàvtartónak. Miutàn visszaraktam a panelt, a szerelő lukon àt ràcsusztattam az ablakot. Nem bent bele teljesen, nem tudtam teljesen benyomni kattanàsig. Ìgy csak beigazìtottam a helyère ès feltekertem az ablakot. Egyből a helyère kattant. Ha lukon àt próbàlom feszegetni esèlyes hogy eltőrik a szük hely miatt. Feltekerős módszer szerintem jobb.

 
>> Tuning és extraAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2017-10-05

Jani féle 2.0 szintjelző került beépítésre. Volt oly kedves és összedobta a hozzá tartozó elektronikát. Előtte is Jani féle 1.0 szintjelző volt beépítve. Azzal az volt a baj hogy, néha erős fékezésnél bejelzett. Mivel nem fel-le mozog az érzékelő hanem kibillen oldalra. Ezzel már nem lesz ilyen gond.
----------------
Update: Kivettem mert állandóan jelzett.

 
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2017-10-05

Elrepedt a visszafolyó nyakànàl. Amikor levettem a csövet láttam ki van csúszva belőle a kis fém cső. Gondolom emiatt repedt el (kép 1.). Jani kartástól vettem egy 2.0 Jtdm tartályt. Abban viszont nem volt fém cső. Azt hittem hiányzik belőle. Amikor át akartam rakni az enyémből, nem ment bele, kisebb volt a luk. Belül volt egy perem és nem ment bele. Megvastagították a csőfalát befele és azért nincs benne a fém cső.
1.9 tartály (kép 2.) - 2.0 tartály (kép 3.) Kicserélve (kép 4.)

 
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2017-09-11

Nagyon kavicsos volt ezért csere melett döntöttem. A cserét Itáliai üveges kartás végezte. Nagyon profi módon csinálta, meg voltam elégedve vele. Mivel kicsit hüvös volt féltem nem szárad meg. De megtudtam 3 fokig köt a ragsztó így nincs miért aggódni. Alkalom adtán cseréltem a 2 szélvédő meletti kis takarót is. Már nagyon elálltak.

 
>> Tuning és extraAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2017-09-04

16" télikerekeimet is lecseréltem magyobbra, 17"-re. Így kicsit magasabb lesz és ez jobban tetszik. Egy két apró kopás nyom van rajta, de alig észrevehető. Kimondottam ezt a fajtát kerestem és szerencsére találtam jót. Update: hàrmat görgözni kellett. Sikerült jó àron gumit vennem rà. Goodride kis közepes minősèg. Majd meglàtjuk milyen lesz. 1 szezont ment 7,5-8mm gumikkal.

 
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2017-08-30

A króm nagyon csúnya volt így cseréltem. Utángyártottat vettem. Gyári 13000e darabja, utángyártott 4500 kedvezménnyel. 26e nem akartam kiadni két króm karikáért. Előtte-utána kép (1-2). Új régi (kép3-5). A két kis lemezkét kelett átrakni amivel bepattan a helyére (kép6-7).