Bento - főkép
>> SzervizAlfa 147 JTD // 2012-09-24

Olajcsere Selénia wr diesel
Olajszűrő
Levegőszűrő
Üzemanyagszűrő
Pollenszűrő
Termosztát
Tágulási tartály sapka
Hűtőközeg
Váltóolaj-utántöltés (3dl)
Bal első-felső lengőkar
Stabilizátorrúd szilentek (2 db)
Futóműbeállítás
4 db téligumi (Conti WinterContact 195/60 R15)
3. féklámpában izzócsere

Következő szerviznél szükséges alkatrészek, munkafolyamatok:
Hátsó fékbetétcsere

 
>> EseményAlfa 147 JTD // 2012-09-12

A sors úgy hozta, hogy meglévő gépek mellé szükség mutatkozott egy kissé nagyobb, a hétköznapokon is használható autóra, így vad keresésbe kezdtem az alsó középkategória kínálatában a meglévő pénzügyi keretbe illő gépjármű után. Számtalan, a hirdetők szerint pöpec állapotú ipari hulladék megtekintése után találtam rá az áldozatra, egy piros színű, dízel Alfa Romeo 147-es formájában. Második tulajdonosánál tanyázott az autó, aki Ausztriában vásárolta két évvel ezelőtt. Mivel titokban ;) már régóta olvasgattam e típusról is itt az Amore-n (eredetileg 156 SW-t szerettem volna), az itt említett jellemző hibáktól eltekintve egészen egyben volt a gép, így 15 napnyi alkudozás után nyélbe ütöttük az üzletet.
Vásárlás után az autó első útja a szervizbe vezetett, ahol szakavatott kezek vették kezelésbe, a következő dolgokat végezték el a dottore-k a műtőben:
Olajcsere, mindenféle (olaj,levegő,üzemanyag,pollen) szűrők cseréje. Új hűtőfolyadék, termosztát is került a gépbe. Majd a futómű került terítékre, ahol a zörgő bal felső lengőkar és a stabilizátorrúd szilentjei kerültek cserére. Ebben a körben nagyjából ennyi karbantartást igényelt a kis dízel gép.
Azóta közmegelégedésre szolgálja a családot, barátságosan dorombolva, fűtve-hűtve, csendesen nyelve a kilométereket és óvatosan csipegetve a gázolajat. :) Néhány apróbb alkatrészért (napellenző, bal ablakemelő-tükörállító panel, könyéktámasz, kesztyűtartó nyitófüle)még be kell térnem egy bontóba, hosszútávú terveim között (talán majd tavasszal) szerepel egy makulátlan ülésgarnitúra, illetve 16"-os alufelni beszerzése...
Ebből még akár szerelem is lehet... :D