Hardy - főkép
>> Tuning és extraAlfa 159 Fekete Párduc 2.0 Novitec // 2016-02-09

Voltam a teherautó poroltóit hitelesíteni es megakadt a szemem egy remek kis készüléken. Ráadásul 89B-s. Így mivel fő a biztonság es a megelőzés beszerelésre került. Pont jó mivel sötétbe a lámpa a kioldó patentokat világítja meg.

 
>> EseményAlfa 159 Fekete Párduc 2.0 Novitec // 2016-02-09

A liesing cég engedélyezte a Novitec elemek felszerelését, de ha kell akkor írassam be a forgalmiba. Gondoltam utána járok a dolgoknak. Három helyen három ellentétes információt kaptam. Aztán személyesen bementem a Fejér megyei NKH-hoz. Elmondtam mi a gondom, meg hogy ellentétes információkat kapok sajnos. Mivel ők az illetékesek meg az országba a leg szigorúbbak így kérném a véleményüket.
Az ki van zárva hogy ellentétes információkat kapjak, felszerelni nem lehet csak ha igy hozom be kintről és honosítják. Ezt mondták. Ez ugye negatív diszkrimináció!
De hogy teljes legyen a nyugalmam menjünk be a főnökéhez, Ő úgyis beszél németül, a Novitec elemekhez meg TÜV papírt kaptam.
Főnök megnézte elolvasta. Nyugodtam rakjam fel semmi féle engedély műszaki vizsga nem kell hozzá. Illetve két kritériumnak kell megfelelni a szárnynak:
1. Nem lehet benne pótféklámpa, mivel abból kettő nem lehet a gyárit kikötni nem lehet.
2. Nem takarhatja a szárny a pótféklámpát.
Ezeknek ahogy nézi megfelel viszont a fólia a hátsó ablakon nem műszakivizsga kompatibilis hiába van e, meg műbizonylat. Ez bukás!
Sajnos igaza van, mert aki feltette, lefóliázta a pótféklámpa elött is! Úgy kellett volna ahogy én csináltattam az első autómnál!!!
Mivel ezek után nem akartam kötekedni így nem kérdeztem meg hogy hogyan is van ez a dolog az ellentétes információkkal.
Meg kiderült, hogy nem világít az egyik izzóm a lámpába. Ez orvosolva lett. Kicseréltem mind a tízet. A fóliát gondoltam hogy szabályos legyen kivágom a lámpa elött, de pont a közepén megy át egy fűtőszál, így annak kapáltak, ha a fóliát leszedem. Így maradtunk annyiban, hogy nem ide jövök műszaki vizsgára! :-)

 
>> AutóápolásAlfa 159 Fekete Párduc 2.0 Novitec // 2016-01-31

Mivel a VAG kábel nem jó az 59 hez így eladtam és vettem egy ELM327 adaptert. Pont olyant mint Piritunak volt. Nem kellett vele semmit csinálni. Viszont a programom régi volt nem volt rajta a 2.0 159. Az új meg nem akart működni. De droberto segített. Így most mindent látok. Volt egy hőfokmerő hibakód még régről azt kitöröltem.

 
>> SzervizAlfa 159 Fekete Párduc 2.0 Novitec // 2016-01-23

Végre volt egy kis időm és pár apróságot megcsináltam. Az első a motortérbe volt ami nagyon szépen fogalmazva zavarta a szemem. A rezgést hivatott csökkenteni gondolom. A feladatár ellátta de a kivitelezés ...hát hogy is mondjam...:-) hagy némi kívánnivalót magaután. A gázolajszűrő mögött egy Összehajtott papír zsebkendő volt begyűrve. Ezt egy lemez darabbal helyettesítettem, így merevíti a szűrő tartó házat.
A másik a kiegyenlítő tartály. Hozzá ért a tűzfalhoz, és így rezonált. Begyűrtek mögé valami műanyag szivacsot. Kapott 2-2 db fakötésű alátétet így előrébb került, és már nem ér hozzá.
A regisztrációs matricám is megjött. Kicsit arrébb lett rakva mert szerintem nagyon bent volt, és zavart.
Aztán amire nem tudok magyarázatot az a csomagtér világítás. Azt hittem az 56 után rájönnek hogy valami nem kerek, de nem sikerült megoldani a feladatot. Ha felnyitom a pótkerék fedelét akkor nem látok semmit mert eltakarom a lámpát. Matathatok a tök sötétbe. Érdekes mert az SW-nél viszont van egy rakás világítás a csomagtérbe. Így adott volt a feladat, hogy márkahűek maradjunk az SW-től kölcsönöztünk egyet. Ráadásul kapcsolható így csak akkor világít ha bekapcsolom, nem terhelve a csomagtér világítás kapcsolóját feleslegesen. Valamint hogy tovább kíméljem kapnak a lámpák ledes izzót.

 
>> SzervizAlfa 159 Fekete Párduc 2.0 Novitec // 2016-01-20

Kiégett a bal tompított vilagításom. Ha már csere akkor mind a kettő. Így kapott Osram Cool Blue Intense izzókat. Teljesen xenon fénye van és sokkal jobb és világosabb sötétbe. Sajnos a képek nem adják igazán vissza. Viszont most a távolságit szintén cserélni kell mert annak kimondottan sárga a fénye.

 
>> Tuning és extraAlfa 159 Fekete Párduc 2.0 Novitec // 2016-01-17

Elkészült a festés így fel lett rakva a helyére. Az elejét viszont nem mertem bevállalni. Azt egy tuning műhelyre bízom.

 
>> SzervizAlfa 159 Fekete Párduc 2.0 Novitec // 2016-01-15

A bovden végen tönkrement a védő gumi ezért be is fagyott. Gondoltam kicserélem, de miután megnéztem pár blogot róla ugy döntöttem nincs az az Isten hogy nekilássak. Így első közös látogatásunkat megejtettük Csörinél. Külön külön már mind a ketten visszatérő ügyfelek voltunk. Meg ha már meg van bontva be lett húzva az állófűtés üzemanyag vezetéke is. A munkálat során előkerült egy kis apró egy imbuszkulcs egy jégkaparó és egy izé, ami már másnak is előkerült de senki se tudja mi az.

 
>> AutóápolásAlfa 159 Fekete Párduc 2.0 Novitec // 2016-01-14

Kicsit kopott volt a váltó gombom teteje. Nem vészes de kicsereltem. Erhard hozott hozzá.

 
>> Tuning és extraAlfa 159 Fekete Párduc 2.0 Novitec // 2016-01-13

Gondoltam kicserélem az autón található szofita izzókat, így rendeltem pár darabot. 5730-as leddel, így a fényereje 6-8 szor akkora mint a sima 3528-as lednek.
Hogy mi a különbség a ledek között ez a kis GIF mutatja.
Az utastérbe, és a csomagtérbe fog kerülni. Illetve a csomagtérbe két SW-ből származó lámpát jobb illetve bal oldalra, mivel a gyári ha felnyitom a pótkerék tartóját teljesen eltakarja a lámpát, és gyakorlatilag semmit se lehet látni.

 
>> Tuning és extraAlfa 159 Fekete Párduc 2.0 Novitec // 2016-01-08

Csomagot kaptam végre. Megérkezett az első toldat és a szárny. Egyből ment a festőhöz. Küszöböt Ti-t szeretnék azt azért nem rendeltem. Meg kell hagyni csomagolni azt tudnak az Alfisti- nál.