Blog >> fényszórómosó

>> EgyébShadin // Alfa 159 1750 Tbi SW Ti // 2018-01-05

Betettem egy két másodperces késleltetést a fényszórómosó elektronikába, így nem pacsálja el állandóan az összes vizet. Normál esetben, ha fel van kapcsolva a világítás, akkor az ablakmosó használatával egy időben a fényszórót is mossa a rendszer. A módosítás után már lehet impulzusokkal fröcskölni az ablakot és kézzel működtetni a lapátokat, ill, ha egy másodpercig húzom a kart akkor az ablaktörlő magától is elindul, de a fényszórót még nem mossa, csak ha ezt követően tovább húzom a kart 1mp-ig. Ez az érték állítható.

A kapcsolóról jövő vezetékben nincs elég delej az elektronika működtetéséhez, ezért kicsit bele kellett nyúlni. Az infók ebben az albumban találhatók a képaláírásokban:
Google Photos

Eredeti termék:
Banggood

>> Tuning és extraPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2017-10-16

Végre sikerült vennem működő fényszórómosó relét :)
Ez nem Bosch, hanem Valeo. Lehet, hogy ez a titka? :)

>> Tuning és extraSzil146 // Alfa 146 1,6 Twin Spark // 2011-08-04

Mivel a gyári vezetékkötegben minden megvan, így "csak" az egyebeket hozzá összevadászni és máris kész a gyári fényszórómosó. Hozzávalók: mosó fúvókák és nagynyomású vezetékek, más ablakmosótartály a két szivattyú és a nagyobb vízszükséglet miatt (ennek beépítése majd meghiúsította a projektet, mert a motortér felől nem megy be csak úgy, hogy a jobb első doblemezt lebontva alulról felfelé forgatva, ugyanis egészen benyúlik a lengéscsillapító felé....), egy időzítő relé (ez a lelke a dolognak), egy biztosíték. És tadaaam, máris működik. Jó móka volt a beszerelés, ajánlom mindenkinek.

>> AutóápolásLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2010-08-29

Mire lenne alkalmasabb egy szabad Szombat délelőtt, mint hogy lekapjam az első lököst (persze csakis emelőn a benti műhelyben) és bekössem rendesen a fényszórómosót és a ködlámpákat. Az utóbbihoz is kellett farigcsálni egy sort, de nem volt vészes.
Aztán kapott már egy alapos takarítást és mosást is, mert már hónapok óta nem foglakoztam vele. Íme.

>> SzervizLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2010-08-21

Csináltam a pincében egy leltárt, és olyan sok apróság van amire azt mondtam hogy majd akkor kerül bele az autóba ha a végső stádiumban lesz (fényezés).
Ez viszont egyre távolabbi álomnak látszik, ellenben a teljes lakatoláson szertném ha szeptember végén, legkésőbb október elején átesne. Viszont akkor már műszakilag legyen minden a helyén a legjelentéktelenebb dolgok is. Persze ezektől lesz teljes az autó, így elsőre hozzáláttam a fényszórómosóhoz, ami nincs még 100%osan kész, ahhoz még le kell venni a lökhárítót is. Viszont akkor a ködlámpát is beszerelem majd..

>> Tuning és extraPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2009-12-06

Tegnap Csöri beszerelte a fényszórómosómat, amit Falcokctól és Whiteskulltól vettem. Ki lett cserélve az ablakmosó tartálya, mivel a fényszórómosós valamivel nagyobb. Be lett szerelve a csövezés és a fúvókák. Egyelőre nem működik, mert nem akartuk barkácsolni, hanem a gyári megoldást választanánk. Ki van vezetékelve gyárilag, a relé is a helyén van, mégsem működik. Folytatása később... Képek szintén később.