2023-10-15

Száguldó Alfák a versenypályán - VIDEÓ!

Ilyen volt az Alfa Amore vezetéstechnikai tréningje. Nézd meg a szlalomozó, száguldozó Alfákat!
Események >> 2023  

Az Alfa Amore már több éve szervez vezetéstechnikai tréningeket a Groupama Tanpályával közösen, hiszen úgy gondoljuk, autós közösségként felelősségünk van abban, hogyan közlekedünk az utakon, mennyire figyelünk magunkra és egymásra. Abban biztosak vagyunk, hogy a jogosítvány megszerzése után fontos lenne, ha legalább egy alap vezetéstechnikai tanfolyamon mindenki részt venne, hogy ne a közúton okozzon váratlan meglepetést egy megcsúszás, vagy csak egy sima vészfékezés. 

Szerintünk az igazán felelős sofőr évente legalább egy-két alkalommal képzi magát, ellenőrzött keretek között kipróbálja, mire képes az autója, illetve mire képes sofőrként az autójával. Az eddigi képzéseink során mi is láttuk, hogy egy sima vészfékezés (teljes erővel a fékpedálra lépve) is meglepetést tud okozni, de a féktávolság becslése sem megy jól mindenkinek. És ez nem kritika, ne értsétek félre.

Ezeken a tréningeken vészfékezésen túl a tanpályán a megcsúszást, a havas/jeges úton való megállást és elindulást is gyakolojuk. A következő (nyolcadik!) tréningünk áprilisban lesz, már most vásárolhatsz rá jegyet!

Amikor a Tanpálya bemutatta új projektjét, a közepes sebességű tréninget, elsőként jelentkeztünk és megszerveztük a Tempót, amelyen 60-70-80 kilométeres sebességgel próbálhattuk ki, a hirtelen sávváltást, a szlalomozást, és persze a versenypálya ideális íveit. Eddig két alkalommal volt lehetőségünk 16-16 résztvevőnek ilyen képzést kínálni, és a másodiknál úgy gondoltuk, megpróbáljuk ezt egy profi, látványos videóban is visszaadni, hátha kedvet csinálunk a következő rendezvényünkhöz.

A Tempo tréning amelett, hogy hatalmas élményt ad, még jobban összekovácsol az autóddal, de arra is rávilágít, hogy extrém körülmények között mennyire észnél kell lenni. Gyere el a következőre és tanuljunk együtt! 

Ha tetszett ez a videó, támogass minket, hogy még jobb tartalmat tudjunk készíteni: https://www.patreon.com/alfaamore

Köszönjük támogatóinknak: Bajtay Attila (Bati), Csurzás Kornél (Süti159), Gara Zoltán (Welectronic), Kolák Richárd (kolak96), Kovács Zoltán (HaNGyA), Kubiczaz (zigi521),  Leitli Norbert ("Dottore"), Sólymos Dávid (SD), Storch Balazs (Zadia), Szőke Attila (psychoati), Vaszi Szabolcs. 

Kapcsolódó topic:

Az utolsó 3 hozzászólás:

PietroStelvio2024-03-09 10:27:35 // 575
Ott leszek. Egész nap. :-)

Halesz2023-11-14 19:46:38 // 574
Régóta mondják, mondjuk, hogy évente legalább egy vezetéstechnikai tréningre mindenkinek el kellene menni az autójával...

Aktuális beszámolónk, komoly videóval: https://alfaamore.hu/esemenyek/Tempo2