Mutasd

>> Szerviz2019-01-18

Mivel nem álltam egyből neki, így idő közben rámértem a hátsó féktárcsáimra is, és ezek sajna kopáshatár alatt voltak három tizeddel. Ezért rendeltem ide is új tárcsákat, ez is Textar Pro, illetve kértem mellé új gumiharangokat készleteben, ez TRW. Elöl és a bal hátulján zökkenőmentesen ment a tárcsa+betét csere. A jobb hátulján volt némi sérülés a gumiharangon, így azt is cseréltem a gumigyűrűvel eggyütt, ha már az is volt a készletben. Csakhát ehhez le kellett venni a féknyerget. Így ezen a körön ki is folyt a fékolaj, szép sárga volt a teszter szerint már határeset. A nyeregből szétszedésnél fekete lé távozott, de a teszter szerint még ez is határon bellül van, persze nem öntöttem vissza, hanem kapott friss fékolajat. így egy részleges fékolajcsere történt, ezért ezt a többi körön is ki kell majd cserélni.

 
>> Szerviz2019-01-08

Elkezdem leírni, mert mire a végére jutok elfelejtem a részleteket.
A hátsó fékbetét garnitúrát már kb. két hónapja megrendeltem, a többit a múlthéten.
Végül is nem hagyott nyugodni, hogy némileg csámpás szűrőt raktam be olajcserekor, ezért ezt most szombaton kicseráltem, de már nem filtront, hanem bosch került bele.
Ami még várat magára:
Előlre Textar Pro tárcsákat vettem bevonatoltak, nem mintha agyon koptak volna a másikak, csak már zavaró számomra a zúgásuk fékezésnél. Betétek is újra Textar, Jól fog az ABE, nem is visítós, de ahogy porzik beleég az alufelni lakkozásába, és csúnyán be is sargul a lakkozás, ez a világos téli kerekeknél látványos. A hátsó tárcsák nagyon jól bírják, ezeket még mindíg nem cserélem...
Illetve vettem még 4db izzítógyertyát, csak hogy egyformák legyenek.
Jelenleg 1db Beru, 1db Febi, 2db NGK van bent. (megkezdtem a cseréjüket, de majd részletesebben kifejtem egy következő blogban képekkel)

>> Szerviz2018-11-14

Tegnap felraktam a téli kerekeket.
Ma pedig elvittem az autót futómű átvizsgálásra és beállításra. A futóműnél minden feszes, minden rendben, egy pici állítást igényelt csak...
A Nokian gumikban 31699km van ezek kerültek most előre. A Laufen gumik 0km-ek.
Az autóban 313817km van.

>> Autóápolás2018-11-10

Kicseréltem a hátsó ablaktörlő kart.
Kicsit csámpásnak találtam, gondoltam már megvetemedett az évek során.
Mikor levettem a kart és a tengelyt védő burkolatot, ott az látszott mintha a már a motor állna ferdén, ezért azt is kiszereltem, de úgy fest gyárilag ilyen. Vastagon megkentem zsírral, hogy még sokáig jó legyen.
Az új kar végül is valamivel jobban áll mint a régi...

>> Szerviz2018-11-03

Ma kicserélték a szervó olajat is. Nem teljesen felhőtlen a boldogság, ugyanis az előírás szerint max 1L a feltöltési mennyiség. Nekem sikerült 1.15L leengedni. Jó gondoltam némileg túl volt töltve, meg lehet a mérő edény se túl pontos. Na, de feltöltésnél mikor belement a literes flakon teljes tartalma, sajnos nem érte el a minimum jelzést a színt. Igaz, hogy csak hajszál híján, na de most ezért mehetek még egy liter olajért...

 
>> Szerviz2018-11-01

Amit vettem a szervízhez:
Motorolaj: Motul 8100 X-CESS 5W40
Váltóolaj: Motul MOTYLGEAR 75W80 2L
Szervóolaj: Motul DEXRON IID 1L
Fékfolyadék: TRW DOT5.1
Olajleeresztőcsavar: FEBI
Motorolaj szűrő: Bosch
Üzemanyagszűrő: SOFIMA S4H2ONR
Levegőszűrő: Filtron
Pollenszűrő: JC PREMIUM
Méretpontos gumiszőnyeg: REZAW-PLAST

Ebből ma kicseráltem a Motorolajat, a motorolajszűrőt, az üzemanyagszűrőt, a levegőszűrőt, a pollenszűrőt, és a vátóolajat.
A légszűrő kicsit csámpás, de talán így is jó...
A klímát két hete fertőtlenítettem.
Beraktam a gumiszőnyegeket, nagyon jól illeszkednek,és meglepően kellemes illatuk van.A rögzítő peckeket még nem használtam fel.
A váltóból leengedett olaj elég viseltesen nézett ki, de ami igazán csúnya az a harmadik képen látható csavar aminek az a dolga, hogy összeszedje a fémszemcséket az olajból. Mondhatni jól végezte a dolgát...
A fékfolyadék, és a szervólaj cseréjéhez már nem volt energiám, az majd későbbre marad....

>> Tuning és extra2018-10-14

Kis csinosítgatás :)
Kapott az autó síküveges oldalindexeket, illetve NAO LED került bele...
Az utolsó képen a régi és az új.
U.i.: A bal oldali búra hajlamos a beázásra!!!

>> Autóápolás2018-09-26

Átnézettem a téli kerekeket, kettő gumi cserés lett félre kopás miatt, három felnit görgőzni kellett...
Laufen gumik lettek az újak...
Nokian gumikban: 31699km van ezek mennek majd előre...
Most állványon várják, a szezonváltást...

>> Szerviz2018-08-17

Kezdett elegem lenni abból, hogy egyre hangosabban kattog a sofőr ajtó nyitáskor.
Első nekifutásra kicseréltem az első ajtóhatárolót a hátsó ajtóéval, csak a harmadik képen látható lemezt kellett átrakni az elsőről a hátsó határolóra.
Szerelés a hátsó ajtónál elég csak a hangszórót kiszerelni, ezen keresztül cserélhető a támasztó, az első ajtónál már sajnos csak a kárpit lebontásával oldható meg a dolog.
Még működött is a dolog, csak kevesebb pozícióban lehetett megállítani a sofőr ajtót, és mivel a hátsó ajtót is szoktam használni, így megmaradt az idegesítő kattogás, így jött az, hogy kell egy új. Az alkatrészboltokban nem igazán találtam, így maradt az e-bayos rendelés. Futárral küldték, három nap alatt itt is volt. Közben találtam olcsóbban, gondolom itt nem három nap alatt érkezik meg, de ugyan az az eladó: e-bay.
A csere pedig már könnyen ment, a hátsó is visszakerült az eredeti helyére...

>> Szerviz2018-07-25

Állítólag 120ezer kilométerenként cserélni kéne (bőven benne van). Megvettem az újat, de vizsgálat után visszaraktam a régit. Levettem, mert azt mondják a belső fele az árulkodó az állapotát illetően. Nem tűnik öregedettnek a gumi rajta, sőt ellenkezőleg. Vezérlés cseréig szerintem kényelmesen ki fogja bírni, az úgy is jövőre lesz esedékes.