Mutasd

>> Szerviz2011-12-16

Mint már valamelyik előző bejegyzésben említettem,némi rendellenes kopást észletem a nyárigumiknál.Pontosabban:a belső fele mindkét elsőnek megfogyatkozott kicsit.
Tegnap ráértem így elmentem a szhelyi Marso-ba ,hogy megnézessem a futóművet.
Mint a mellékelt vizsgálati eredmények is mutatták a hátsó futóműnél a kerékdőlés és a kerékösszetartás mértéke is eltért a gyárilag megadottaktól-igaz csak kis mértékben.Azokat be is állították a megfelelő értékekre.
Arra számítottam,hogy az első gumik belső felének kopását a nem megfelelő összetartás okozza.Viszont az-mint a mérésből kiderült-pontsan a gyári értéken van mindkét első keréknél.
A kerékdőlés azonban a gyári 20 perc helyett több mint 1 fok-amin-viszont nem lehet állítani az első futóműnél:S.Lehetséges,hogy ez okoza a rendellenes kopást?
A szerelő szerint-aki az állítást végezte-szinte mindegyik 159-nek így áll a futóműve.
Egyenlőre mást nem tudok tenni,mint hogy figyelem a téliek is rosszul kopnak-e.Amennyiben igen,lehet hogy mégiscsak állítani kell kicsit az összetartáson,mégha így el is tér a gyári értéktől.Hisz a két percces kerékösszetartás a húsz percces kerékdőléshez kell.Viszont az jelen esetben több mint egy fok.Hmm.........nem egyszerű:S