Mutasd

>> Szerviz2015-11-25

Hosszú idő után sikerült pontot tenni a tompított fény ügyének végére. Elég meredek árakon találtam bontott trafókat is, így egy picit vártam, abban reménykedve, hogy lehet ráakadok egy jó ajánlatra. Facebookon, szlovák alfás csoportban egy cartárs felrakta alkatrésznek a frissen összetört 2002-es külső fl előtti 156-át. Ez pont kapóra jött, ugyanis gyári xenonos. Nehezen sikerült vele megegyezni, (elég kevés időt tartózkodik a virtuális világban) és kb. 10 000 Ft-ért küldte is a trafót. Bíztam benne, hogy Alfáék nem változtattak semmit az elektronika részen, ha maga a lámpatest és foncsorok ugyan azok, csak a külső borítás és bura változtak. Szerencsém volt, miután kibontottam a csomagot, virított is a 1 307 329 091.
Beszerelés után először volt egy kis ijedtség, mivel nem világított olyan erősen, mint azelőtt. Laci barátom feltette a kérdést: rendesen van berakva az izzó? - a válasz természetesen "naná". Majd megnéztem és örömmel nyugtáztam, hogy amiatt nem világít a lámpa, mert nem volt helyére ültetve.
Az állító csavarok műanyagba rögzített menetét is megviselte a macera, ugyanis hiába tekergettem a kis "drótot", a magasság sehova nem mozdult. Egy kis Pattex mindent megold, bekentem a menetes részét kívülről, visszacsúsztattam a helyére, vártam 20 percet majd lehetett állítani a magasságot is. Öröm és boldogság, egy vagon pénz ráment, de végre van normális távolsági, helyzetjelző és tompított is, valamint majdnem egy év után eltűnt a műszerfalról a "Kiégett izzó" visszajelző.
Végre látok!!! :)