Mutasd

>> Szerviz2014-04-21

Mivel láttam ezen az oldalon hogy sokan írnak ilyen szerelős blogot, hát én is vezetni fogok :)
Amit eddig csináltam:
-Légszűrő csere (Filtron), ami kegyetlen koszos volt, nem tudom hogy kapott levegőt a motor.
-Mivel nehezen kapott levegőt a kartergáz lecsapóból állandóan felkapta az olajat így azt is kiürítettem és benzinnel kimostam. Eltöröltem az olajos csöveket bellül.
-Leszedtem a kartervédőt és a mintegy 2kilónyi olajsarat lekapartam róla. Egyszer ha kerül rá, veszek egy szép új karter védőt :)
-Olajszűrő Bosch és olajcsere Mannol (pár ezer km múlva majd megint (Seleniara) mert kegyetlen szurok jött ki belőle, de meglepetésemre MANN filter volt fenn:) )
-Pollenszűrővel spóroltak (-_-)' de persze én nem illetve mégis, legközelebb nem ezt az ócskábbat veszem meg mert nincsen kerete, csak sima papper és lötyög a tartó-keretébe...no comment...
-Ránéztem a Turbóra is és fain, nem lóg a tegöly :D
-Vettem VAG /kapcsolos/ kábelt kiderült hogy ~260000Km van a Rovarszembe, volt pár hibakód az is a bakterságom miatt (LMM nem csatlakoztattam vissza)
Sajnos az AIRBAG cuccra nem tudtam rácsatlakozni :(((((
Pedig valamit ki kell találnom rá hogy ne világítson a visszajelző :s
-A lámpa mizériámra is pontot tettem, ugyanis eléggé kavicsfelverődéses, valamint az egyik xenon gyanúsan fehéresen világított igy kiszedtem. Xenonos mivoltja végett irgalmatlan összeg lett volna egy pár lámpa. Tehát különböző praktikákat próbáltam bevetni, de miután a xxxxGlass-ba se tudták felcsiszolni, belehelyeztem a két új PHILIPS Xenont (4300K) illetve az összes izzót HELLA-ra cseréltem, (mert hogy én nem szedem le mostanában a lököst az izzó csere miatt az tuti)
és visszahelyeztem a lököst.
-A radiátor tartó konzolt le rozsdamaróztam, majd vastagon bekentem alvázvédővel. Pár évet még kibír aztán új kell oda!
-Pár lámpatartó csavar tőbe eltört, így azokat kifúrtam és átmenő csavarral megoldottam a poblémát :D
-Majd tiszta ruhában beültem járattam majd picit élveztem a DSP-s hifit XD Minden másra ott a MasterCard.
A költségem egész jó/lesz mert az autóhoz kaptam levegőszűrőt,és olajszűrőt,szilenteket (hátulra),plusz szép Alfa jelet előre,6 konzerv Selenia olajat,ÜZA szűrőt.