Mutasd

>> Tuning és extra2012-09-15

Már egy ideje gondolkoztam, hogy vajon mi lenne a legjobb megoldás, hogy kulturált módon tudjak mp3-at hallgatni, megfelelő minőségben a szeretett autómban (ezen azt értem, hogy legalább olyan minőségben, ahogy a gyári CD szól). Fejegységet nem akartam cserélni – megbomlik a konzol esztétikája illetve a nem gyári fejegységet könnyebben lopják is.
Ebayen találtam többféle CD tár emulátoros lejátszót, de a negatív tapasztalatok miatt én inkább a kicsit drágább Dension-t választottam – Gateway Lite BT (ami mellesleg Made in Hungary). CD tár helyére csatlakozik, mindenféle USB eszközzel kompatibilis (pendrive, külső HDD, mobil) + Iphone csati is van rajta. Pár ezerrel került többe a kékfogas verzió, mely támogatja az A2DP szabványt is. Amellett, hogy kihangosítóként is lehet használni, BT-én keresztül képes átlőni a zenét okos telefonokról. Természetesen kormányról vezérelhető szinte minden ! Adott volt egy Xperia Ray telefon, ehhez hosszas keresés után találtam egy aktív tartót az autóba, 159-esbe való rögzítő lemezzel. Svéd márka, Brodit névre hallgat, ajánlom mindenkinek, igaz nem a legolcsóbb megoldás, de a legprofibb, szerintem! A tartó 90°-ban forgatható. Egyetlen baj volt vele, hogy szivartöltővel volt szerelve. Tervem az volt vele, hogy levágom a töltőt a végéről és barkácsolok rá egy USB kábelt. Ez meghiúsult mivel a vezetékben csat két vezeték volt, táp adatkábelek nélkül (CT-vel megnéztük melóhelyen ). A mo-i forgalmazó rendkívül segítőkész volt, jelezte az egyedi problémámat a gyártónak és pár hét múlva kaptam egy USB kábelt, ami passzolt a tartóba! (Ezúton köszönet az EuroAlarm Kft-nek!)
Így már tudtam csatlakoztatni a telefonomat a Densionhoz, ami a töltést is biztosítja illetve a teló memóriakártyájáról hivatott a zenéket lejátszani és szabad maradt az egyetlen szivargyújtó az autóban !
Szomorúan vettem tudomásul ezen hosszú szenvedés után, hogy a telefonomon lévő Android verzióval a Dension nem működik, háttértárként is csak ritkán ismeri fel . Densionnak jeleztem a problémát, nagyon pozitívan álltak a problémához, új firmware-t ígértek a lejátszómhoz 1-2 héten belül, remélem hamar meglesz! Pendrive-ról egyébként tökéletes a cucc!
Update hamarosan (remélem)!
http://www.euroalarm.hu
http://www.brodit.hu
http://www.brodit.se
http://dension.hu