Mutasd

>> Esemény2011-06-26

Az történt, hogy néha csak úgy beindult a riasztó. Ez nyilván mindig kellemetlen, különösen mondjuk éjszaka / hajnalban, a panelház parkolójában :-/
Szóval elvittem egy autóvillamossági szerelőhöz. Mondtam neki, hogy nincs túl sok időm ezzel foglalkozni, így mind1, hogy miként, de oldja meg valahogy a problémát. Azt mondta kiköti a riasztót. Hát rajta... De előtte mondta, hogy a motorháztetőnél lévő érzékelő szokott leghamarabb elromlani (ezzel a mondattal egy időben ezt ki is kötötte). Na lényeg, hogy két vezeték elvágásával úgy gondolta, hogy akkor ez most ki lett kötve. Kipróbáltuk, úgy tűnt működik, ajtók zárulnak, nem riaszt... hurrá.
Másnap azonban reggel amikor indítottam volna az autót, ahelyett hogy beindult volna csak kattogott. De aztán néhányadik próbálkozásra beindult, így melóba ezzel mentem. Hazafele is indult, bár egyet kattant indításnál. Mindezek után arra gondoltam, hogy vagy valami érintkezési probléma, vagy pl. önindító. Fater leszedte az önindítót, rámért meg ilyenek. Teljesen jól nézett ki minden része, nem volt elkopva. Kitakarította, visszatette. Amikor azonban visszatette az aksit, állítólag nagy kattogásba kezdett az autó (én nem voltam ott sajna), ami csak akkor múlt el, amikor a riasztót visszakötette a fater (vagyis az elvágott vezetékeket összekötötte)... Azóta az autó tökéletesen működik, indul, a riasztó pedig egyszer sem kapcsolt be.
Konklúzió tehát, hogy nem az önindító volt rossz és nem is a riasztó, csupán a motorháztetőnél lévő érzékelő, amit az "autóvillamossági szerelő" (innentől csak idézőjelben írom) kikötött.
Igaz, sok idő ráment, de legalább az önindítóm ki lett tisztítva... ezzel nem lesz gond egy darabig :-)