ZOI - főkép
>> Tuning és extraAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2009-04-23

A motorvédőn középen van egy nagy nyílás, valószínűleg olajcseréhez. Engem ez zavart. Mindig attól féltem ,hogy elakad ha földúton járok. Gyula cimborám aki kitűnő bádogos szerkesztett nekem bele egy alumínium lemezt. Jobb oldalt elől is megszüntettük a nyílást ugyan ezen okból.
Polótól kaptam rácsot a ködlámpa mellé, ez is beépítésre került. :)

 
>> EseményAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2009-04-18

Megvolt az idei nagy tali! :) Jó volt nagyon! Aki ott volt tudja aki nem jöjjön jövőre! :)

 
>> EgyébAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2009-04-11

A középkonzolon, a a levegő befújásának irányát állító tekerőkén elmúlott a villany. Két napra rá a mellette levőn is. Ezért nekiestem és kicseréltem a képen látható rizsszemizzóra. Csak ki kellett forrasztani a régit a helyéről a rizsizzót meg be és már világít is.
Angol tükröt kaptam bal oldalra és ebből kiállt a tükörlap, ha rendesen be volt állítva.
Bonyesz odaadta az övét és kicseréltem a belsejét, aztán kiderült hogy csak a fekete tükörtartó részt kell cserélni. :) Még a bal csipogót is kicseréltem bonyeszére az enyém valamiért elcsendesedett. Így kis részben ugyan de ott lehet Jolán is AlfaCity-be. :)

 
>> SzervizAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2009-04-10

Ma Falcokc mester kapott tőlem egy "kis" listát. :))) Kisebb javításokról-beállításokról amik még elmaradtak, megcsinálta szépen mindet, na jó 1-2 kimaradt! :))))Whiteskull (a névnapján) pedig beszerelt nekem egy távirányítót a központi zárhoz ,ami még a csomagtartót is nyitja! :) Köszönet az extra jó kiszolgálásért! Whiteskullnak külön köszönet a kajáért és a zenéért is! :))

 
>> EgyébAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2009-04-04

Az alufelni javító szaki tegnap végzett a kerekemmel. Volt rajta egy horzsolás, most gyakorlatilag újként kaptam vissza! :))) Úgyhogy ma felkerült a nyári kerékgarnitúra! :) 16"-os gyári Alfa felni (a spider gyári felnije). Goodyear Eagle Touring gumikkal vettem, az idei szezont még ezzel gurulom végig. Egy méretet váltottam felfelé de így is jobban érezni az úthibákat. :( Minimálisan szélesebb lett a nyomtáv az eltérő ET miatt de legalább stabilabb a gép! :))) ( Igen tudom, hiányzik a kígyó az irányjelző alól. Nemsokára pótolom! :))) )
Km: 140800

 
>> EgyébAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2009-03-26

Az "új" alufelnihez hosszabb csavarok kellenek mint a másikhoz, ma sikerült szereznem 20db-ot.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2009-03-21

A két balos ablakom elhalálozott a balesetben ezért az új üvegeket le kellett fóliáztatni. Hátul 15% fényáteresztés elöl a rend éber őrei és a műszakiztató szakik miatt 35%-os. :) És ha már fóliásnál jártam a B-oszlopnál az ajtókon lévő kicsit már fakult fekete fóliát is megújították.

 
>> EseményAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2009-03-15

Na akkor ami javítva lett: kapott másik első lökőst (lámpamosóst!!!!! :) ),hátsó lökőst (nem lámpamosóst! :D ), bal oldali ajtókat, első sárvédőt, motorháztetőt, zárhidat, első ködlámpákat, kicserélték a bal első futóművet,fékcsövet, a kormányművet., a hűtőt. Klíma feltöltve, futómű belőve stb. Még vissza kell mennem a légzsákomért és még pár kisebb-nagyobb hiba kijavításra, beállításra kerül. Engesztelésül a balesetért a Drága kap új cipellőket 16"-os alufelnik formájában ( nem sikerült 1db acélfelnit szereznem és keresgélés közben találtam egy garnitúra alut amit gumistól megvettem elég jó áron, a régi alufelni télikerék lesz ) a középkonzolt pedig az autó színére fújattam. :)

 
>> EseményAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2009-03-14

2 Hónap és 19 nap Alfanélküliség után ma délután Főnix hazatért! (Új nevet kapott a hamvaiból feltámadó főnixmadár után! :) ) Ezer hála és köszönet Falcokc mesternek, Whiteskullnak és mindenkinek aki segített újjáépíteni az autóm!!!
Hazafelé kicsit olyan volt mint amikor másik autót vesz az ember, elszoktam tőle na! :) Ha lány lennék sírtam volna annyira örültem! :D

 
>> EgyébAlfa 156 2.0 Twin Spark // 2009-02-24

Már színeződik a vas! :)