Mit nem látunk majd Genfben?

2012-03-01  Tedi
Például 4C-t, vagy SUV, vagy Giulia tanulmányt sem. Minden mást igen. Őket mutatjuk majd be, első kézből.
Hírek >> 2012  

 Ritka unalmas lehet az Alfa Romeo rajongóinak az idei genfi autókiállítás. Vagy csak el voltunk eddig kényeztetve? Három éve, amióta az Alfa Amore helyszíni beszámolókat készít, még nem fordult elő, hogy valami újdonságot ne mutattak volna be.

 

Kezdődött a MiTo GTA koncepcióval, aztán a száz éves évfordulón a Giuliettával folytatódott, mellette pedig a Bertone Pandion, és a Pininfarina Duettottanta tanulmányok is feltűntek. Végül pedig tavaly a 4C-vel robbantott egyet az Alfa. Ezek mindegyike világpremier volt, még ha a Giuliettát leszámítva egyikből sem lett egyelőre semmi. 

 

Idén mintha megállt volna az élet Alfáéknál. A standon Giulietták és kéthengeres MiTók sorakoznak majd, újdonságnak semmi jele. Persze, tavaly is így indult, aztán mégis lett egy 4C koncepció. Erre idén nem sok esély van, az Alfa még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy a világ egyik legnagyobb, és egyben legfontosabb autókiállításán sajtótájékoztatót tartson. Vagy elfelejtették időben leadni az időpontot, mindenesetre a programlistán nem szerepelnek.
Pedig van néhány modell készülőben, például a Giulia, vagy a 4C, de nem rég már az SUV-t is lencsevégre kapták, egy-egy tanulmánnyal is dobbantani lehetett volna. Majd jövőre.

 

Egy valami azért mégis megmentheti az Alfa becsületét, a Carozzeria Touring ötven év után feléleszti a Disco Volante tanulmányt. Egyelőre azonban túl sok részletet nem árultak el. Talán nem is baj, legalább lesz miért ismét figyelemmel követni az Alfa Amore hírfolyamát, a fent leírtak ellenére ugyanis ismét a helyszínről jelentkezünk majd.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
Autószalon (Frankfurt, Genf, Bp...)

Az utolsó 3 hozzászólás:

Kazes☻2012-03-10 21:29:35 // 248
A Genfi Autószalon legjobb farai

"A Cisitalia 202 E és az Alfa Romeo Disco Volante vitték autóseggileg a prímet az idei Genfi Autószalonon. Sajnos az igazi sportkocsikon, kompakt buszlimuzinokon és kisautókon ma már kötelező elem a diffúzor, úgyhogy örüljünk a hagyományos formákkal szakító, egyben azokat feltámasztó tanulmányoknak. Azok legalább nem hasonlítanak számítógépes csatlakozóra hátulról" - jó duma! :)))
Kazes☻2012-03-06 18:14:31 // 247
Nagyon tetszetős az új Disco Volante, szép darab! Mellette állva biztosan még magával ragadóbb, de így képen is ütős. Mehetne szériába, az lenne még szép! :)