A Magyar Autóklub AlfaCityben

2014-06-26  Alfa Amore
A Magyar Autóklub idén is AlfaCity kiemelt partnere. Összegyűjtöttük, milyen érdekességeket láthattok majd standjukon.
Hírek >> 2014  

AlfaCityben a Magyar Autóklub  standján megtapasztalhatjátok, hogy milyen, ha 8-10 km/h sebességgel ütközik egy jármű. Ezen kívül kipróbálhatjátok a részeg, illetve drogos állapotot imitáló szemüvegeket is. Utóbbi programokat a gyerekek is nagyon kedvelik. Mindezen túl betekintést nyerhettek a Sárga Angyalok mindennapjaiba is.

Biztonsági öv szimulátor:
A baleseti statisztikákból az látható, hogy a hazai közutakon életüket vesztett autósoknak több mint a fele nem volt bekötve. A biztonsági öv hozzávetőlegesen 50 százalékkal csökkentheti a halálos sérülések kockázatát,,45 százalékkal a súlyos és 25 százalékkal a könnyű sérülések veszélyét (az autó vezetője esetén).

A biztonsági öv életmentő és rögzítő funkciójának bemutatására a legalkalmasabb mód egy ütközési szimulátor. Ez nem más, mint egy csúszkára szerelt és biztonsági övvel ellátott autóülés. A meredély tetejétől elindulva a csúszka kb. 8-10 km/h-ra gyorsul, majd a végén hirtelen "becsapódik". Becsatolt övvel a kipróbálása teljességgel veszélytelen, de a résztvevő személy megérti, hogy már egy alacsony tempójú ütközésnél sem lehet esélye kitámasztani magát.

Részeg és drogos szemüvegek: 
Ezek a szemüvegek a bódult, illuminált állapotot szimulálják, szabályozott körülmények között. Érzékeltetik és bemutatják a megváltozó, növekvő reakcióidőt, a zavartságot, virtuális torzulásokat, a mélység és távolság megbecsülésének változását, a periférikus látás csökkentését, limitált ítélőképességet és döntési képességet, korlátozott mozgáskoordinációt.
 
 
Segélyszolgálatos bemutató: 
A helyszínen megtekinthetitek a MAK egyik segélyszolgálati járművét, sőt egy-egy esetkezelési szituációt is eljátszhattok, megismerve ezzel a segítségnyújtás minden mozzanatát és a Sárga Angyalok munkáját.
 
Írta:
Alfa Amore