Blog >> zene

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-12-06

Probléma megoldva, ma sikerült beszerezni egy..... sokkal újabb és jobb Crunch Blackmaxxet :D

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-11-17

Elhalálozott a Crunch-om:( Sokat megélt erősítő, már akkor kopott volt amikor hozzám került. Ennek ellenére 5 éven keresztül hűen szolgált, gyönyörűen szólt. Az rca kábelt leszámítva az egyetlen darab volt, a zenecuccaim közül amit még a legelején vásároltam, az összes alfámban benne volt. Béke poraira.

>> Tuning és extraShadin // Alfa 159 1.9 JTDm SW // 2013-07-15

Most, hogy minden pénzem ráköltöttem arra, hogy a gyári BOSE hangrendszer megfelelő legyen kb. ugyanott vagyok ahol elkezdtem.

Örömködésem megszűnt amikor egy PROXY sorbarendezés után egyszercsak már nem működött a B&M Media Player része semmilyen konfigurációban.

Egy felesleges tatai kiruccanás után úgy döntöttem, hogy megvásárolom a BOSCH-tól a Blaupunkt MP3-as fejegység gyárilag felújított verzióját itt:

https://boschelectronicservice.eu/hu/termekek-szolgaltatasok/autoradiok/alfa-autoradio-939-cd-mp3_7646303316

Pénteken utaltam, hétfőn du. tettem be az autóba.

Piritutól származó MP3-as Clarion gyártmányú, kiegyensúlyozottabb hangképpel, kevesebb középpel és olvassa a CD-RW-t, de nem kezeli a B&M Media Player-ét ami ugyan szarabb minőségű, de kapacitása miatt praktikusabb.
A kecskeméti Bosch-tól vásárolt Blaupunkt, ahogyan droberto cartársé P&P módon helyesen működik. DE kicsit szegényebb hangképpel és CD-RW olvasási képesség nélkül...

Na mindegy, marad a Blaupunkt, megy a Bosch!

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2013-04-29

Végre bekerült a szokásos, sokat megélt rendszer. Alpine fej, Blaupunkt GT első szett, Crunch blackmaxxx erősítő, 38as DLD láda.

>> Tuning és extraRicoe156 // Alfa 156 1.6 TS 16V Progression // 2012-08-24

A lista egy elemmel kevesebb lett.
A gyári hangszóró kikerült,helyette
-Mac Audio MP-2.16 (előre)
-Mac Audio Mobil Street 16.2 (hátra)

Bár a csipogók beszerelése még hátravan. Nem passzol a gyári helyett...
A gyári fejegység maradt.
Egyelőre. XD

>> Tuning és extraPagi79 // Alfa 145 1.6 TSpark // 2011-08-17

Tegnap hirtelen felindulásból megrendeltem amazonról a rádiót amit kinéztem. Clarion CZ501E... már nagyon kíváncsi vagyok mit hoz ki a bent lévő hangszórókból. Mellette néztem itt a környéken egy Blaupunkt erősítőt is, meg van otthon egy ősrégi mélyládám, amiről azt sem tudom működik e, de ma este kipróbáljuk.

A felnifényezést kitoltam szeptemberre, addig had maradjanak a nyári gumik. Aztán meg a lengőkar-cserét is meg kellene ejtenem valamikor... :\

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 145 1.6 boxer "PIRI" // 2011-02-16

Mivel elég gyér volt a hangrendszer az autóban, ezért egy kis fejlesztésbe fogtam, noha még nem is nagy. Bekerült egy kis zene az autóba, ami kimerül egy erősítő+láda kombóban. A választásom egy Crunch blackmaxx négycsatis erősítőre és egy MNC nyomóra esett, mivel az volt éppen occóért. A fejegység az maradt a jó öreg Pioneer, kicsit ütött, kicsit kopott, de legalább van:) Az első szettek is egyelőre maradnak a kétutas hangszórók, de nemsokára úgyis lesz másik helyettük:)
Kis fejtörést a kábelezés okozott, mivel szörnyen lusta kedvemben voltam ma. A testelést megoldottam biztiöv csavarral, de a pozitív kábelt nem volt kedvem a tűzfalon átvezetni, ezért a biztitábla bekötéséről vettem le. Szerencse, h csavarozva van:)
Végeredményben a vicc az egészben, hogy MNChez képest egészen szépen szól a láda, de még hátra van a végleges beállítás, pedig már ígyis nagyot szól (még a kapu is rezeg:)

>> EgyébKristyon // Alfa 146 1.4 (boxer) // 2011-01-16

Etanol elektronika kivéve...
Mély láda is kivéve...

>> Tuning és extraATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-05-09

Nem tudom miért nem csináltam normális képet róla. Addig is ennyi...
Emiatt szét kell szednem a jobb első ajtó kárpitját meg a jobboldali "B" oszlopét is. Remeg...na meg a csomagtérfedéllel is b...nom kell valamit. (szép magyar szóval kifejezve)
(oszt még tuning extra megint :-) )

 
>> Tuning és extraATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-04-23

Azt mondja tuning és extra. :-)
Még mindig, mert állítgatni kell. Átkötöttem a rear kimenetre a ládát. (nem tudom miért nem ezzel kezdtem) Az RCA kábelt is átraktam a rear bemenetekre. Ezen az oldalon található a Super Bass. Most már rezeg minden. Sajnos csörög. :-) Ezzel el fogok játszani egy darabig. Áááá. Majd vasárnap. Reggel fél hattól kint leszek a garázsban. Megrendeltem az RCA könyököket, mert a városban található szaros műszerész bolt feszt be van zárva. Mondjuk nem is csipázom, amióta vitatkozott, hogy mi a hangfal és mi a hangszóró között a különbség. :-))) Ez hülye, mindegy.
Egy kis jegyzet, hogy mit kell még megcsinálnom vasárnap:
Belső világítás elől kontaktos és bal hátul is meg kell piszkálnom.
Polír egész kocsi + első lámpa.
Xenon trafó lámpa alá be kell tenni. El ne felejtsek torx fejet intézni a törött helyett. :-)