Mutasd

>> Egyéb2011-05-13

Hófehértől megválva a család bővülésének jegyében úgy tűnik, hogy piros "KEX" lett az "elférősebb családi" autó. A csere előtt még úgy gondoltam, hogy rövid időt töltünk majd együtt, és hamar egy SW tágas belső terében teregetem a pelenkát, de végül erősebb volt a megszokott coupe utáni olthatatlan vágyam, és nem tudtunk megszabadulni egymástól. Hamár így alakult ,és egy CSALÁDI COUPE lett az új társ, megpróbálta a kivitelezhető, és a még gazdaságos teljesség igényével a saját izlésemre szabni. Ebben segített egy korábban már megtapasztalt irányvonal, a Q2 stílus.
És kezdetét vette a vágta. Mi is kell egy GT Q2 megjelenéséhez? Ahogy emlékeimben derengett :-) Q2-es 18-as alufelnik, alu tükörbetétek, matt króm kilincsek (ez már adott volt:-)), alu betétes első díszrácsok (itt a full króm kivitel lett a kiválasztott, mert ez ment jobban a gyári króm pajzshoz), Q2 alu betétes belső küszöb, Q2 váltógomb, Q2 hátsó embléma. A multi kormány gombjait is megrendeltem, mert a szélein kopott volt, és végül az is a 2007 utáni, illetve Q2-ben megtalálható újabb fazon lett, mert a régebbi típusú 2 hónap várakozás után még mindíg nem jött meg. Szerencsére sikerül elfogadható áron beszerezni a kiegészítőket, így elkezdődhetett KEX átalakulása. Egy-egy lopott félóra és a mai nap eredményeként , igen közel AlfaCity-hez egészen jól áll a vörös ördög "Q2-sítése". Lélekben ő mindíg is ilyen szeretett volna lenni! (remélem :-))
Folyamatban van még a kormány és váltószoknya bőrözése piros varrással, és természetesen tervben a Q2 difi is, mint lényeges momentum a stílusról egy magasabb szintre kerüléshez! :-)))
Próbáltam időt szakítani és Csörihez bejelentkezni, de egy-két óra szabadidő mellett esélytelen volt, hogy közösen bütykölve Várpalotán alakítsuk a gépet. Így maradtam a helyi megoldásnál, és itt Budapesten cseréltettem ki a díszrácsot, illetve, ha már ott volt az autó, a műszaki tökélesedés jegyében a lengőkarokat, stab.rudat, két kutyacsontot, az olajat, és az öszes szűrőt is. Az autó így most stílusában és műszakilag is kifogástalan!! :-))