Mutasd

>> Egyéb2013-12-22

.

>> Egyéb2013-12-17

Háháhá! :-) Megérkezett az ülésfűtés előre. Hamarosan frissítem a blogot, mert az J1 ülés már otthon pihen egy ideje. A héten neki pergek és bombázok mindent szét! De jó lesz! Lehet tanuló pénz rámegy a bőr leszedésére. :-D Mondjuk szarom le, akkor megy vissza a plüss garnitúra. Utálom ezt a bőrt.

>> Esemény2013-11-29

Ma felkerültek végre a téligumik. A tavalyi téli felnik most végig pihenik a telet. Ezek fényezés alatt állnak. Maradt a küllős fekete felni télre. Azt mondták unalmas vagyok, mert nem cseréltem felnit. Biztos úgy van. :-D
Nokian 215/45R17 kerültek fel a kerekekre. Nyárit vennem kell, mert elég öregek már a gumik.
Jöttek a nagyszájú gumisok, hogy ez a gazdagok gumi mérete; nagy a felni; sokáig tart átgumizni; vegyek 16"-os felnit, mert arra olcsóbb a gumi; túl széles lesz télre; meg volt nekem is ilyen gumim csak jobb állapotú, mint ez és nem kellett senkinek szaré'hugyé' ezé' eltüzeltem, stb...egy kicsit unalmas már...és ezt nem egy helyen tolták a képembe...Istenem...Miért nem tudják az emberek csendben végezni a munkájukat? Nem kell mindenáron beszélgetni...főleg nem hülyeségeket. Képet majd lövök, mondjuk semmi nem változott csak a gumi. :-D
:-)

>> Esemény2013-11-19

Egy picit lepihentetem a dögöt. ;-)

Megnézzük mit csinált a PUG az elmúlt pár hónapban a garázsban.

>> Egyéb2013-11-10

Szét kellett borítani az autót. Több okból is. Az elsőt látni az első képen. Valami állat szétbarmolt mindent. Szétcincálta az olajos doboz címkéjét és a remote kábelem. Emiatt a mély ládám nem akart működni.
A másik, hogy a hátsó ülés támlája rosszul volt visszarakva (???) és a harmadik z ülésfűtést ideje rendbe rakni.
Amíg a bőrben a fűtést megcsinálom, addig a plüss ülést a J1re visszarakom. Rendeltem carbon szálas ülésfűtést, nincs kedvem a gyárival játszadozni. Ideje felfrissíteni. Kap egy nagyobb takarítást is majd az ülés. Meg természetesen az egész kocsi belseje. Mert, amit művelt a Gyuszó állatka...az tűrhetetlen. :-) Elkapom bezárom a ketrecbe otthon...
folytatása következik

>> Egyéb2013-10-23

10,4 l / 100 km :-o :-)

>> Szerviz2013-09-04

Erőt vettem magamon és elvittem a kocsit egy normális helyre, ahol átnézettem és kijavíttattam/lecseréltem a kipufogót. Egy picikét feszült az egész. Ez is meg lett igazítva. Kifújások eltüntetve. Katalizátor nem lett most visszarakva. Hátsódob Paragira cserélve, amit Kka kollégától vásároltam 15 pénzért. Katalizátor helyett gázgyorsítódob van. Nem tudom mi ez. A cég, ahol csinálták - Török&Török Felsőzsolca Ajánlani tudom. Nekem is ajánlották. Szerdánként vállalnak autókat...a hangjáról rakok videót hamarosan. A zenét hangosabbra kell tekerni.
Ez lett belőle (telefonos videó, szóval minőséget nem fikkantani)

>> Szerviz2013-08-13

Pár dolog, ami az elmúlt időszakban történt.
Átléptük a 185.000. km-t. Egy pár dolog megérett a cserére.
Kezdjük a felső lengőkkel. Ezeket kidobáltuk belőle. Nem kell...na, jó cseréltük. :-) Az első stab. pálcákat vásárlásom ellenére nem cseréltük ki, mert jó állapotban vannak. Nem tudom minek vettem. Úgy gondoltam, hogy, ha már ott bombázzuk szét az autót, akkor ez is csere. De nem! Ment be a dobozban, ahol az ilyen pluszba vásárolt alkatrészek vannak. Nem sok minden. :-D Komplett első fék van mellette. Viszont, ami a kocsin van az szerintem már élete végéig elmegy. Lengőkar csere mellett a gumiharangokat is cseréltük.
A zenét visszakötöttem a kocsiba. Újrahúztam a kábeleket. Ne kérdezze senki, hogy mi volt a baja a réginek. Én sem tudtam kideríteni. Ez rejtély marad. Működik? Igen! Akkor nincs probléma. :-)
A hátsó elektromos ablakokat elkezdtem bepattintani. Megálltam vele, mert időm valahogy eltűnt. Ezt majd hamarosan folytatom. A bal hátsó ajtóról a kárpit le van bombázva. Most így marad még pár hétig.
Kapott egy 75 Ah-s akkumulátort, mert a másik miatt a pékségből kilépve nem indította a gépet. Érdekesen meghalt egyik percről a másikra.
Reggeli hideg indítás és rángatózás meg visszadurrogás remélem megszűnt. Tegnap este cseréltem az alkatrészt. Eddigi teszt alapján jónak tűnik. Remélem már csak jobb lehet. Délután munkából hazafele kiderül, hogy pöfékel-e még a gép. Levegő-hőmérséklet szenzor vagy mi a kellemes neve.
Amit még tenni kell a géppel. Vezérlés csere, módosítóval, hátsó futómű és stabrúd szilent elől. Nem olcsó, nem olcsó.

>> Autóápolás2013-05-04

Kiglancoltam a gépet! Nem volt kis munka. Cif a barátom a kis spongyával. A képek sajnos "telefonminőségben" tolják!

A klímám ismételten nem hűt. Sziszegős (szisziszi..) lett. Időm hiányában nem jutottam vissza a kollégához. :-/

Ablaktörlő lapátokat is cseréltem. Nagyon egyszerű volt. :-o

Toytoy a háttérben. :-D

>> Szerviz2013-04-22

Klíma feltöltve. Nem volt semmi a palackban. Nem kezdtem el dörzsölni. :-)
Nyomáspróba, vákuumteszt minden volt, olaj...semmi baja sincs, csak nem tudom megunta magát és eltávozott a palackból. Majd kiderül, hogy meddig bírja.