Mutasd

>> Esemény2010-04-29

Sajnos nem készült el holnapra a kerék. Még egy hét téligumin. Komoly. Mondjuk ma is az oroszlánnal voltam.

>> Autóápolás2010-04-25

kopifromvánfájvszikszfórum
Megcsináltam ma a xenon trafó lámpa alá helyezését. Nagyon penge vagyok a lökös leszedésében. :-) Jó lett.
Utána toltam egy mosást és egy polírt a kocsin. Sajnos az enyémnek inkább már fényezés kellene. :-S De még fogok rajta dolgozni. Sok meló van rajta. Valaki meghúzta a bal első ajtóm. Azt hittem kosz. De ez be is horpadt egy kicsit. Szörnyű. De érdekes, hogy engem talál meg minden birka. Az előbb azon gondolkodtam, hogy lehet én megyek neki mindennek....de ez birkaság. Így vegyek másikat. :-/ Egyszer lássak meg olyat,aki neki megy a kocsinak, de annak a biztosításátmegjátszuk a full autóra. :-(
Bőr ápolás is megvolt.
Ami még vicc, hogy leraktam a plüss üléseim az aknába. Szépen elhelyeztem....na b... ... feljött megint a talajvíz...
Kaptam Aurora gumikat. :-) Nem tudom milyen lesz, nincs tapasztalatom. Ha nem jó, akkor lesz másik. Azt olvastam róla, hogy 70 év tapasztalat és 5. legnagyobb gumigyártó, meg Hankook meg nem tudom. :-) Nem is hallottam róla.

>> Tuning és extra2010-04-23

Azt mondja tuning és extra. :-)
Még mindig, mert állítgatni kell. Átkötöttem a rear kimenetre a ládát. (nem tudom miért nem ezzel kezdtem) Az RCA kábelt is átraktam a rear bemenetekre. Ezen az oldalon található a Super Bass. Most már rezeg minden. Sajnos csörög. :-) Ezzel el fogok játszani egy darabig. Áááá. Majd vasárnap. Reggel fél hattól kint leszek a garázsban. Megrendeltem az RCA könyököket, mert a városban található szaros műszerész bolt feszt be van zárva. Mondjuk nem is csipázom, amióta vitatkozott, hogy mi a hangfal és mi a hangszóró között a különbség. :-))) Ez hülye, mindegy.
Egy kis jegyzet, hogy mit kell még megcsinálnom vasárnap:
Belső világítás elől kontaktos és bal hátul is meg kell piszkálnom.
Polír egész kocsi + első lámpa.
Xenon trafó lámpa alá be kell tenni. El ne felejtsek torx fejet intézni a törött helyett. :-)

 
>> Tuning és extra2010-04-21

Ma végre rájöttem miért nem működött az erősítőm.
Szóltam kollégának, hogy nézzük meg az Opeljába, hogy jó-e az erősítőm. Báááhá beindult. örültem neki. Vissza az enyémbe. 3 kábel van. Mondom kimértem a 12 V-ot kettőből. A földet meg nem a negatívon néztem. Hoppá itt a baj. Rossz helyre raktam. érdekes, mert az is fém, de nem is gondolkodom rajta. Átraktam másik csavarra és már jó is. Szégyen. :-P Még állítanom kell pár dolgot.
Erősítő: Mac Audio MX4000 (nem mai, de nem is ma vettem)
Láda: Mac Audió szóró (mittudoménmilyen kb 2,5 éve vettem Atis155-től)
Árakra se emlékszem. :-)
Ki kéne takarítani a kocsit. Jövő héten kész a felnim. Jó lesz. Már csak Erhardtól kéne rendelni motyókat. Jujjj....!
Még kell két RCA könyök toldó, mert nem tudom a magnót beljebb tolni. Így nem tetszik.

 
>> Tuning és extra2010-04-18

A mai garázs témám. :-) Mondjuk nevetek, de nem volt jó kedvem.

1. Xenon trafó a lámpa alá
2. zenét bekötni
3. konzol izzóit kicserélni

Ebből csak a harmadik sikerül. Ja meg a kettes félig. :-)
5:40kor kezdtem a melót. Szétborítottam akonzolt. Ez már gyorsan megy. Gondoltam, leszedem a lököst és utána bekötöm a zenét. A lökös leszedésénél az elöl található négy csavarból csak 3 jött ki. Ezután eltörtem a fejet, amivel csavartam ki. 5 perces gondolkodás után a többit visszaraktam. Nem tudtam kiszedni azt az egy csavart. Majd kövi hétvégén. Pedig jó lett volna. :-)
Na akkor kábelek behúzása. Jó régen megvan az alapanyag. Alig találtam meg, hogy hol húzzam át a kábelt a műszerfalnál. Szépen elvezetve minden. De nem kapcsol az erősítőm. Zsír. A multimeter lemerült. Honnan nem jöhet a csodás táp? Vagy megkakkant az erősítő? Ez is egy hét múlva folytatódik. Ideg megevett. Kocsi alá is be akartam nézni, de egy műszakot lenyomtam a garázsba....ééééés elfelejtettem az ülésfűtéshez a kábelt kiigazítani.
Konzol az könnyen ment. :-D

Ja és még azon kell agyalnom, hogy az RCA kábellel mi legyen, mert nem megy be normálisan a magnó.

Képek nincsennek, mert majdnem összetörtem mindent. :-)

>> Egyéb2010-03-30

Tiszta képek!
Még a téli görgőkön. :-/

 
>> Esemény2010-03-20

Megigazítottam a bal hátsó kárpitot. Nem tudod a múltkor mit bénáztam vele. Az ablak tekerő nem került fel, mert keményen besötétült. :-) De nem is baj, mert láttam a másik oldalon nem tetszik, ahogy fel lett helyezve. Az ablak felhúzásánál olyan béna szögben áll meg a tekerő. Nehéz leírni látni kell. :-D A "B" oszlop kárpitja is kész.
Itt a jó idő és látszik, hogy egyre többet vagyok a garázsban. Holnap jön a többi apróság. (pótféklámpa, kipufogó csörög megint)

 
>> Tuning és extra2010-03-19

Bekerültek előre is az ülések. A képek minősége nem megfelelő, mert már sötétben kattingattam. A bal hátsó ajtó kárpit és a jobboldali B oszlop kárpitját még meg kell igazítanom. Az ülésfűtés kábelezését majd a zene kábelezésénél oldom meg.
Nagyon jó benne ülni. Még a fa hatású dolgoka eltüntetem belőle.

 
>> Tuning és extra2010-03-17

Hazakerültek a nyári kerekek. Még van vele meló. Örülök. :-)

>> Tuning és extra2010-03-08

Megszereztem a nyári felnit. Még lesz vele munka. De örülök neki. 17"