Mutasd

>> Szerviz2010-07-05

Még mindig szervíz. Már kurvára unom. 3. hete nincs autóm. Mindig olvasom a szar poénos rendszámtáblákat ratyiszuzukikon, hogy "Inkább ezzel járok, mint gyalog!" Hát a nagy ló....t. Ma már annyira kész voltam, hogy inkább sétálni akartam, mint a PUGot használni. Mindjárt sírok. Kocsi hátulja kész. Lengéscsillapító, keresztlengő (sajnos nekem kettő meghajlott, amit vettem abból is kettő hajlott volt. Összehozta a szerelő. Azt mondta a többinek semmi baja nem volt. Árba simán benne volt.) hosszkitámasztó (6.000 Ft / pár). Mi volt még? Nem emlékszem. Eleje még nincs teljesen kész. Eddig a szelepfedéltömítést cserélte. Azt nézegeti, hogy olaj hova hányódik szép. Termosztát is kipattant. Tovább megy a mutató, mint 70 fok, de nem áll 90re. Na hova s.-rjak. Még az olaj, olajszűrő, kormánystabrúd és alsó lengők cseréjét műveli az inas.
Beszereztem még ablaktörlőt és pollenszűrőt, amit a PUGba rendeltem. :-DD Mindegy, Alfába fontosabb. Hátulja nem lett olyan, amilyet szerettem volna, mert a jobb oldala belerugózik még mindig. Fa***mba, mérges vagyok. Peremezve lesz. Slusszpassz vagy mi. Mi volt még? Semmi. Reggel PUGgal megyek dolgozni. Már nem azzal akarok!
Lengéscsillapító: 9.000 Ft / pár postával
A többi az meg 29.300 Ft postával (Termosztát, ablaktörlő, pollenszűrő, 2 L oil, csonkállvány szilent. ki találja ki ezeket a birka neveket? és szelepfedéltömítés, ha volt még valami, akkor elfelejtettem...olajszűrő :-D ) Megyek eszek valamit.
A rendszámtáblám most sincs meg. Van egy rahedli víz még mindig az aknában, de minek? Máshol meg szomjan halnak.
Hazahozom és televerem a kúton 352 Foritnos benzinnel....

Ja még egy megjegyzés, mert már kezd idegesíteni, hogy ahol van az autó mindenki a birka rétegvastagság mérővel arcol és méregeti a kocsit. Majd nagy flegmán bevágja, hogy hol mutat többet a műszer. Kit érdekel. 12 éves az autó. Tudom minden szarját, hogy hol volt törve. Jobb hátulja, és a bal hátsó ajtó is fújva volt. Ez változtat valamit, hogy a tulaja vagyok/leszek? Nem értem a dolgot. Már azt várom, ha egyszer eladásra viszem, hogy milyen gyökér fogja méregetni és okoskodni. Kajak felidegel...és még biztos, hogy lesz fújva, mert valami paraszt unatkozik és összecsikargatja plussz még akik nem tudnak parkolni és úgy gondolják nem eléggé van legömbölyítve a sarka a lökhártónak. Szóval akinek nem tetszik az ve......

>> Egyéb2010-06-19

Néhány észrevétel az eddigi használat során. Leírom, mert sajnos nem sok minden használhatót találtam róla csak a szokásos fordított oldalak. Csak két észrevétel. Esőben sovány az eddig használt gumikhoz képest (Nokian, Michelin). Jó nem is egy kategória. :-)))))) Nagy melegben kanyarban nyikorog. :-) K.rva gyorsan mehettem. :-D Ja van egy harmadik is. Hangos...vagy átültem Niva-ba? :-) De még kíváncsi vagyok a kocsi összerakása után, mert akkor tuti meghajtom, ahogy adja. ;-)

>> Szerviz2010-06-19

Tegnap leparkoltam a havernál, hogy kezdődjön a gép szétborítása. Várom a lengéscsillapítókat, hogy vigyem a franciával felújítani. Már hiányzik, mivel az utóbbi időben keveset használtam. Annyira nem tudtam már veretni, mert vágta hátul szét a gumit a kasztni. Jön ki minden, ami még alul nem volt cserélve. Lehet megejtek egy olajcserét is. A címke alapján, mintha most kellene. Már nem emlékszem. Na hol van már? Kész van már? :-)
A szerelő srác reménykedett, hogy reméli nincs összerohadva...megnyugtattam, hogy tuti mindenhol össze lesz. :-D

>> Esemény2010-06-12

Szép szombat estét. Ma 15 percet kellett beszélnem, hogy a forgalmimat visszakapjam. Mozogtam egy kicsit az autóval. Nem nagyon teszem ezt, mert a lengéscsillapítom még nincs megcsinálva. Intéztem a szélvédő cserét és elindultam a nagynyomású mosóhoz. Rendőrök kint. Áh gondoltam magamban mi bajom lehetne. Le is int. Már látom, hogy az elejét bámulja. :-/ ÉS akkor rákezdtek:
Fordítsam ki valamelyik irányba a kormányt. A gumi állapotát nézték. Xenon nem gyári? Nem gyári. Nem válaszoltam. "D" típúsú rendszám? Be van jegyeztetve? Na mondom komoly. Lekérte az adatait és hát természetesen nem volt. Ki gondolta volna? ( :-) ). Akkor forgalmi nála marad diktálta a fejembe. Mondtam legyen úgy elfogadom és persze igazat adok. Megpróbáltam nem kötekedni. Azzal futottam össze, aki annó a fólia miatt akarta elvenni a forgalmit, de akkor csak 5ezerre büntetett. Emlékezett is rám. Mondta, hogy Attila magával a fólia miatt már találkoztam. Mondom igen és? Leszedtem, mutassam? :-) Nem érdekelte. Azt mondta ez két dolog, ami miatt nem csak figyelmeztethet, hanem ugrik a forgalmim. Húzta az időt. Megjegyeztem neki, hogy két hónap van műszaki vizsgáig és arra készítem fel. De ő csak mondta a kpm vizsgát + hatalmas büntetés, stb. Mondtam neki, ha annyira tartanék tőlük, akkor lett volna 60 helyem, hogy leforduljak előttük. Erre válaszolta, hogy úgyis megtalál a városban. :-)) Egy idő után visszaadta a papírjaim, hogy tegyem le az autót, amíg rendbe nem lesz. De azért megkérdeztem, hogy lemoshatom-e még? Ő nem garantálja, hogy a kollegája az utca végén nem állít meg.
Most a xenon mellett bent van a halogén. A rendszámom a víz alatt van az aknába. Azzal nem tudom mi lesz. Derékig ér a víz. Nagyon nyomják itt a xenon dolgot, de úgy látom a fólia jön vissza a divatba. :-) Mindegy műszakira úgyis kell alakítani még.

Asszony mondta is, hogy van beszélőkém keményen. Kellett. Anyós kérdezte, hogy kiszedem-e az izzót. A PUGba is az van. :-)

>> Szerviz2010-06-08

Eljött az az idő, hogy elkezdjem szelektálni mely típúsú alkatrészekből veszek bontottat vagy újat. Amiket beszereztem, azok bontottak. Nem gondolom, hogy újakat kellett volna vennem ezekből egy 12 éves autóhoz. Nem tudom meddig fogja bírni, de majd kiderül. Jónak kell lennie
alsó lengőkar
keresztlengőkarok
bal hátsó kilincs
kormánystabrúd
Mehet a szétborítás és a lengéscsillapító felújítása. K@.-a anyját a kopogó g.-!ó kiba.-ottul felidegesítő alkatrészekből.
Elmentem Pestre a PUG-gal. Örültem volna, ha Alfával megyek PUG alkatrészekért.

>> Szerviz2010-05-25

Bal hátsó lengéscsillapító: 35%
Jobb hátsó 25%
:-O
Komoly. Cserére érett nem gyengén. Elsők jók...még.

Fék elől-hátul elég komoly...még. :-) pár %-os eltérés.

Valószínű a jobb oldali hossz lengőkar meg van ütve, de ezeket amúgy is cserélni kell...még több mindent, mert a futó megy ki alóla. Műszakira kell.


A műhelyben megdícsérték, hogy 12 éves korára még mindig milyen szép. Jól esett.

>> Tuning és extra2010-05-11

Gumiztatás...
Hoppá felraktam a felniket. Komoly. Már csak állítani kell a futóműön, mert a jobb hátsó kerék belerugúzik az ívbe.
215/45R17
Hangos az Aurora. :-O Sose volt nekem ezen a kocsin 17"os felni. Mindig kicsivel vezettem. Egy kicsit érdekes. :-)


Sok mindennek örülhetek. Kettes lett egy nagyon várt vizsgám és a Szakdolgozatom pedig 5!

>> Tuning és extra2010-05-09

Nem tudom miért nem csináltam normális képet róla. Addig is ennyi...
Emiatt szét kell szednem a jobb első ajtó kárpitját meg a jobboldali "B" oszlopét is. Remeg...na meg a csomagtérfedéllel is b...nom kell valamit. (szép magyar szóval kifejezve)
(oszt még tuning extra megint :-) )

 
>> Egyéb2010-05-09

A felni javítása után ismételten át lett nézve a kasztni fényezése...a kollega azt mondta nem kell fújni az egészet felesleges. 80ból kijönne polírozással és az összes sérülés, karc javításával + a tükör hátak fújásával.

>> Egyéb2010-05-09

Elhoztam a felniket (még szombaton). Jujj most vettük észre, hogy az egyikben van egy kis tojás. Hétfőn megy görgőzni. Fenébe. De a kerekek kész lettek. Remélem kedden, szerdán a kerekek fent lehetnek.