Blog

>> Szervizgriff // Alfa 147 2.0 TS 5 ajtós distinctive // 2008-01-29

Az első olaj, szűrők stb cseréje: 2008.01.29. 20525 km-es óraállásnál.
Az olaj: Selénia 20K AR. Az Elaforgtól rendeltem, mert itt a kecskeméti Alfa szervízben még nincs Selenia.
És ha már a szervízben jártam, rendeltem a gyári cd-s rádió helyére egy szabvány 1 DIN-es CD-s rádió tartó tokot. Valahogy nem tetszik ez a gyári fejegység, az én Kenwood-om sokkal szebben szólt, úgyhogy azt akarom belerakni a gépbe. Ehhez azonban kell egy ilyen tok. Reméljük nemsokára meglesz!

De a lényeg a friss vér, újra lehet hajtani! :-)

 
>> SzervizFalatka // Alfa 166 2,4 JTD // 2008-01-29

Már elég gyatrán világított szegénynek a lámpája, főleg a bal, igy megleptem magam egy pár izóval :) Egyedül neki sem álltam, mert a gépkönyv szerint a pár egyszerű lépés valőságban nem tünt annyira egyszerűnek. Műanyag burkolatok le, lökös le, fényszoró ki. Utána az ízzót berakni tényleg pár pillanat :) Alig várom az estét, hogy teljes fényben lássak.
A szerelőnél kiderült, hogy picit feszítőcsapágyas hangja van. Igy a következő lépés az lesz.
Fényszoró alatt a króm csík is erősen kopott már, ezért új megrendelve és a szíjcserével az is meglesz ejtve. Aztán márcsak pár apróság marad :))

 

Ismét beletepertem 10-11000km-t az autóba így kapott friss WR-Dieselt meg új levegőszűrőt...mindenből a gyári persze...
Tököm tele van már az olcsó H7 izzókkal 3 hónapot sem bírnak ki...gyári H7-et raktam be de a jobb láthatóság végett Silverstar izzók kerültek be plusz 20m és nagyobb fényerő az esőben...ez igaz is kellemeset csalódtam benne :)

 
>> Tuning és extraZsé // Alfa 147 1,6 TS Distinctive // 2008-01-28

Tegnap felkerültek az indexek alá az iszonyat brutál swarovski kristályból kirakott kígyók!
Hála a magasságos megváltónak aki a maga hasonlatosságára engem is megteremtett. Valamint hála a CrystalDesign-nak!
Örülünk!!
Örül az Alfácska mert szereti a hozzá méltó bánásmódot, meg örülök én is mert megérdemlem.

 
>> Tuning és extraTedi // Alfa 145 2.0 QV // 2008-01-28

Fekete autóhoz fehér oldalindex dukál, ezeket is kézhez vettem a napokban. 5400-ba fájt egy pár, de szerintem megérte és ez volt a legolcsóbb a piacon.
Ez nem a Haleszé volt, ezt zsír újan vettem :D

>> Tuning és extraTedi // Alfa 145 2.0 QV // 2008-01-28

Megvalósítottam soron következő nagy álmom és megvettem Zekedanitól azokat a felniket, amikre mindig is vágytam. 17-es Alessio Monza felnik, 205/40-es Pirelli P Zero Nero gumikkal. Várom a tavaszt és elég türelmetlen vagyok :)
Mint minden cucc, amit eddig az autóimhoz vettem, ez is Halesztól érkezett, Dani autója előtt a szőkeússágosé (illetve az ő 145-öséé) voltak a gurulók. Fura...a toronymerevítőm is onnan van, meg a 146-ra a dupla sugárhajtómű is tőle van. Minden szarja nálam köt ki előbb-utóbb :DDD

>> EgyébAtásh // Alfa 156 1.8 TS // 2008-01-28

Hát ez van, átmenetileg hűtlen lettem a márkához egy Grande Punto T-Jet miatt, de mondhatnám úgy is, hogy önzetlenül tesztelem nektek a jövő kis Alfáinak motorját :)
Szép kis turbówombat (keresztapa: Giorgio), életem első új autója. Szegénykét a kezdetektől a 156 1.8 TS-hez mérem, nincs hát könnyű dolga, de jól állja a sarat. Persze presztízs, belső anyaghasználat és kanyarsebesség szempontjából elmarad némileg az Alfáktól, de ugyanúgy határozott stílusa és egyénisége van, a motorja meg olyan eszméletlenül jó, hogy nem lehet nem imádni az első perctől. Nyilvánvaló, hogy nem csak wombat és kezesbárány, hanem vaddisznó és őstulok géneket is felhasználtak a megfelelő fajtajelleg kialakításakor :)
Így mutat elölről és oldalról:

 
>> SzervizSaughassy // Alfa 75 America // 2008-01-28

Beindítottuk egy év állás után. Már elfelejtettem mennyire gyonyoru hangja is van, az utobbi honapokban egyre erosodo sovargassal probaltam a forgalom zajaibol el-ellopni egy v6 morgasat, de sajna a mai autok szigetelese, es a mindenfele eu normak garantaljak a jellegtelen kavedaralast.
Szoval lengescsillapitok nelkul, 4 rugon imbolyogva bevonszolta serult testet a garazsba, hogy vegre atadja magat a megujulasnak. Varhato befejezes 2 honap mulva.

?
 
>> Egyébpityke // Alfa Alfetta 2.0 // 2008-01-28

megvolt a találkozo nagyon jol sikerült,elég sokan összegyültünk pizzáztunk beszélgettünk és jo volt összeismerkedni azokkal akikkel eddig csak itt irogattunk egymásnak......az alfetta jol viselkedettodfelé Whiteskull Giuliettája hátsojában visszafelé pedig Gábor 80 56-osának popojába gyönyörködhettünk igaz akkor már sötét volt....este páran ott maradtunk még a városba sétálgattunk iszogattunk egy kávézoba szoval nagyon jol telt a nap...már alig várom a következö talikat :)))

 
>> SzervizÁkos // Alfa 166 2,4 20V JTD M-JET // 2008-01-27

2 Db. Fate Exima 225/45 ZR 17 gumi