Blog

>> EgyébGery83 // Alfa 155 Q4 // 2008-04-11

- Szívócsonk festés
- Injektor tömítések cseréje
- Injektorhíd festés

 
>> EgyébGTVili // Alfa Spider / GTV GTV 2.0 TS // 2008-04-11

Naszóval kinyit a bazár!
Minden épen maradt,használható alkatrész ELADÓ!!! A teljesség igénye nélkül...komplett műszerfal légzsákkal,kormány légzsákkal...hátsó ülések(bézs MOMO bőr)...a sofőrűlés KO...a jobb 1-et meg GEORGE már le stipi-stopizta..:-DDD...felnik kuka (talán kettő megmenthető...a hátsó fékek úgy néz ki megúszták(a tárcsák,és betétek használtak de jó állapotban vannak)...a motort egyben nemtudom eladni(mert van még rajta hitel,és nem tudok papírt adni hozzá),de fő egységenként(főtengely,hengerfej,generátor,klímakompresszor...stb..)eladó....5-ös váltó...
Van még sokminden,de még nem volt lelkierőm nekiállni szétboncolni szegényt...:-(

 

Elérkezett az első fékek cseréjének ideje: új tárcsák és betétek, valamint a fékfolyadék is kicserélődött. Persze mindenből a legjobbat kapta a kicsike!

 

2008.04.11-én vásároltam.
Pont Alfacity előtt:))
Az autó 48760km-rel került hozzám.Megkímélt szép állapotú,de azért nem hibátlan legalábbis az én szememben.
Minden apróbb javításról be fogok számolni.

 
>> Egyébystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2008-04-11

Minden papír megjött, minden helyről. A közútkezelő fizetési jóváhagyását és a rendőrségi feljegyzést ma vittem el a biztosítóhoz. Kiszámolták, hogy a károm 50ezer valamennyi forint. Persze ha viszek számlát, akkor arra fizetnek, de nem volt kedvem még ezzel is görcsölni, nagyjából ennyiről tudtam volna számlát is vinni. Úgyhogy elfogadtam az összeget, állítólag 2 héten belül a számlámon lesz.
Nem hiányzott ez az egész procedúra, de nem is rokkantam bele, és meglepően kellemesen álltak mindenhol hozzá a dolgomhoz. Nem volt hőbörgés, sőt kifejezetten segítőkész volt mindenki. Persze ez a minimum, de sajnos sokfelé vannak rossz tapasztalatai az embernek. Mindenesetre pozitívan csalódtam az ügyintézésben.

2008.04.24.:
A pénz még nem érkezett meg. Ellenben jött egy telefon a biztosítótól, hogy kéne nekik a kocsi törzskönyve. Nem igazán értem, hogy minek, mindenesetre megkérdeztem a nőtől, hogy ez miért most jutott eszükbe...? Végül is nem kaptam konkrét választ. Bescanneltem, el e-mail-eztem neki. Várom a fejleményeket.

2008.05.08.:
És végre megérkezett ma a pénz. El sem hiszem, hogy végre lezárult az ügy. Ideje volt, de túl vagyok rajta, és végül is megérte. Minden olajozottan ment az elején, a pénz átutalása húzódott el csak.

>> Tuning és extrasomeday // Alfa 156 1.6 TS // 2008-04-11

Most hogy hazajöttem küldföldről végre újra ápolgathatom a szemem fényét. Nagyon nagy öröm volt bele visszaülni.
Az autóm fóliázásának története: Nagyon szépen lefóliázva vettem, de "sajnos" nagyon sötét árnyalattal és nagyon - nagyon műbizonylat nélkül. Hosszas utánajárogatás után (szerelő, internet, fóliás) Úgy döntöttem, hogy akkor leszedem az első oldali fóliákat. Leszedtem. :(, Fentmaradt a ragasztó és az istenért sem tudtam lemosni, de keményebb anyagokkal nem mertem próbálkozni. No mind1 autó levizsgázott és az volt a terv, hogy visszafóliáztatom az újonnan megismert nagyon rugalmas fóliásommal.
Nem jött össze időben, aztán én meg kimentem dolgozni és itthagytam mind2 szerelmemet. Az egyik utánamrepült :)
MInd1 most hazajöttem és rögtön irány a fóliás. 8000 volt az első kettő ablak és még grátiszban fóliát is megkaptam a szélvédőre nappellenzőcsikig. Én kértem hogy rakja fel és ő meg nem kért érte pénzt :) Az emberem nagyon rugalmas, !szerintem! jól dolgozott.

Szuper. Most méégszebb. Főleg az Alfacity matricával... Imádom.

Sásdon sikeres műszaki vizsgát tett az autó. Sajnos, nem lehettem ott. Szerettem volna ott lenni, hogy lássam és tanuljak belőle, de nem lehetett. A mérési papírokat eltettem, amit adtak. A vizsga idején 106 663 km volt az autómban.

 
>> EgyébB-la Ÿ // Alfa 166 2.5 V6 24v // 2008-04-11

Szelepsapka...
A héten meglovasítottak 1 db Alfa szelepsapimtól.
Az ilyen esetekre fel vagyok készülve. 2 db garnitúrát beszereztem régebben...
Természetesen,rettentően örültem neki...

>> Tuning és extrapityke // Alfa Alfetta 1.6 // 2008-04-10

holnapra megszáradnak a felnik a festönél és viszem felgumiztatni öket : )

aztán még néhány aproság van hátra és az utolso tesztkörök,aztán szombat reggel irány ALFA CITY !!!!!!

 
>> EgyébAttie // Alfa 156 1.9 16V JTD M-Jet // 2008-04-10

Szerencsére van egy éjjel-nappali gumis a közelünkbe, így tegnap este rászántam magam a cserére. 4-en voltak előttem, és kb 1.5 óra alatt megvoltam mindennel. Úgyhogy újra a Bridgestoneok feszülnek az autón :)