Blog

>> Szervizatish // Alfa 147 1.6 T.Spark Distinctive // 2008-07-01

A mai napon lett,h egy éve nálam van a kicsike,gondoltam eljött az ideje az első kötelező szerviznek...Hál' Istennek semmit nem kellett rajta még megcsináltatni,csak általánosságokat.. olaj+ szűrők cseréje megvolt (km:13000)Köszönet BOnak az apró segítségért!!!

 
>> AutóápolásSzacsi // Alfa 147 Twin Spark // 2008-07-01

Ha valaki tudja, akkor írja már meg, hogy hol van ebben a típusban a pollenszűrő!
Ahol más autókban van, ott kerestem, de lehet csak ebből maradt ki!:)

 
>> Szerviztipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2008-07-01

Ma Gerissimoéknak hála ( 1000x THX ), na meg a jó áron beszerzett alkatrészeknek, elhallgatásra ítéltetett a hátsó futómű.
No nyifogás, nyöszörgés, kopogás! :)
Konkrétabban: cserélve lett a 166 hátsó fertályának egyik rákfenéje, a külső G-szem, a stabilizátor szilentek és " kutyacsontok". A mesterek átvizsgálása azzal az eredménnyel zárult, hogy a többi része - lengőkarok - jó állapotúak.
Még mindig terpeszt egy kissé a vas, lehet, hogy megpróbálkozom egy futóművessel...

>> EgyébSzacsi // Alfa 147 Twin Spark // 2008-07-01

A minap a körülmények úgy hozták, hogy más gépjármű híján, kénytelen voltam szeretett 147-em befogni egy kissé zötykölődős, földutas túrára, amelyre két utas is kénytelen volt elkisérni.Ez az az út volt, amire sosem vittem autót- legalább is a megbecsültek közül -de hát sajnos az élet ilyen!Szóval, elindulva ezen csodálatos utunkra, első dolgunk az ablakemelő gombjaiba kapaszkodás volt, mivel szerettük volna elkerülni a rövid távon szerzett szilikózis, hosszú távú utóhatásait, melyet a később az autón 1-2cm vastagon felrakodott por okozott volna, mostanság elkényelmesedett szervezetünk rózsaszín tüdejében!
A nyomsávok közti, lósörény szerű törpe fű szolíd drótkefehanggal simogatta Alfám hasát, mely hangefektus rövid táv után szűnni kezdett, hála a hosszú, száraz napoknak!
Utunk akár ilyen szép nyugodt hangulatban is telhetet volna, de az időjárás kellemes fordulatot hozott!40 celsiusból, szürke égbe, és nyári záporba mentünk át, melynek következtében eleinte csak sejtelmes, iszapszerű nyálka kezdett folydogálni a szélvédőkön, majd később az ázott útpor kezdte betömni gumijaim 205-ös futófelületeit, melyek megszokott stabil úttartása úgy veszett a semmibe, mint az addigi fényes napsütés.
És szolíd kiruccanásunk innen el is nyerte a" jóhangulatú" címet, mivel belőlem egyértelműen kihozta a sportosabb "rejtett én"-t, mely természetesen csak egy Alfa-ban érhető el, és szolídan fogalmazva, tapogatóztam autóm menettulajdonságainak határai felé, melyet kitünően lehetővé tett a kanyargós út, és a nullával egyenlő tapadás a "nyálkás" úthoz!
Végülis, ha azt nézzük, ez igazán kultúrált módja volt egy kis önfeledett sportoskodásnak, mivel, ha túl is vállaltam volna némelyik kanyart, az útszéli napraforgó-, vagy búzatáblán ,és nem mellékesen a fényezésen:) kívül, másnak nem eshetett volna baja!
Röviden, csak annyit, hogy asszem ez valamilyen formában az "élet apró örömeinek" az észrevétele. és kiélvezése volt!:)
Legvégül pedig az utasokról!Hát röviden, tömören ezzel a mondattal száltak ki a kocsiból:Reméljük, ez a nyár még tartogat Nekünk földutakat!:)

2008.07.01.

 

Kb 1 éve tart a harc a fékbetétek csikorgásával és megoldódni látszik a probléma igaz ez belekerült 2 fékbetét és 4db tárcsa cserébe. Mivel a Ferrodo is csikorgott elöl ezért felkerült egy Sport tárcsa ami lyuggatott és mart így legalább távozik a fékpor ami valószínűleg az oka lehetett a csikorgásnak...sajnos egy előnyöm is megszűnt ezzel, a parkolóban elég volt riogatni a gyalogosokat egy középszerű fékezéssel akik egyből ugrottak egy rossz ladára asszociálva :)

 
>> EseményGábor80 // Alfa 156 TS Distinctive // 2008-06-30

Épp tegnap tértem haza az eddigi legjobb hangulatú, legszuperabb Alfás talimról. Szanazug-ban voltam, Viharsarki Alfás cartársakkal és cartársnőkkel, akik nagyon jó barátaim is lettek egyben!
Végre talizhattam személyesen is azokkal a barátokkal akikkel eddig csak neten keresztül sikerült beszélgetnem!
A buli és a hangulat fergetegesen jóra sikeredett! Köszönet érte mindenkinek, akikkel találkoztam!
Köszönet Grandonak, hogy megszervezte a talit. Remélem nemsokára újra tallkozhatom veletek egy hasonló tali alkalmával!!
Nagyon jó volt veletek Viharsarki barátaim! :))))))

>> EseményChEff // Alfa 147 1.6 TS Distinctive // 2008-06-28

Izgalommal vágtunk neki ennek a hétvégének, mivel sok Amore-st nem ismertünk aki feliratkozott a találkozóra.

Mire a Pólus parkolójához értünk, már szinte mindeki ott sorakozott. Nyugodt autópálya, majd egy kis szerpentin, és már ott is voltunk a szálláson, ami -meg kell jegyezni- nagyon szép és kellemes hely volt.

Finom ebéd után elmentünk Paint Ball-ozni. Nagy élmény volt, főként a head shot :)

Délutánra illetve estére nagyszerű buli kerekedett, ami hajnalig tartott, ezért a reggeli ébredés mindenki számára kisebb fajta küzdelem volt. :))

Regenerálódás után elfogyasztottunk egy mégfinomabb ebédet mint az előző napon és elindultunk hazafelé.

Prímán éreztük magunkat, Köszönjük!

Képek: Mátrai tali

 
>> EseményChEff // Alfa 147 1.6 TS Distinctive // 2008-05-31

Álmoskásan indult a szombat reggel az M1-M7 kivezető melletti benzinkúton. Kb 25db 147 & GT gyűlt össze, hogy együtt töltsön egy kellemes napot.

- körbeautóztuk a Balatont
- megtekintettük a szigligeti várat
- ettünk finomat
- utaztunk a dedikált kompon

Este buli következett a kedves CARtársakkal. Nagyon jól éreztük magunkat, a többit lássátok a képeken.

Video 1
Video 2
Video 3
Video 4

Képek: 147 GT találkozó

>> EgyébIstii // Alfa 147 1.6 Progression (3 ajtós) // 2008-06-30

Ajaj, úgy látom meg kell sürgetnem magam főkép ügyileg :P, mondjuk szégyen is, h ez idáig még mindig nem sikerült megfelelőt felraknom. Csak nem akartam, valami kényszer képet felrakni, hanem egy normálisat hármunkról (autó,tulaj,sofőr -Alfa,muter,én- :D ). Ezek szerint viszont mégis kénytelen leszek felrakni egy egyszerűbb képet, csak hát elég ciki, h a kocsin még Júni végén és téli gumi van :D :S (be lettek rakva a nyári gumik felnistől egy raktárba és a tulaj nem erőlteti meg magát, h kinyissa nekünk, pedig már egy ideje rimánkodunk neki), ez van remélhetőleg azért hamarosan megoldódik a helyzet (bár meglepően jól bírják kopásilag a téli gumik, én azt hittem már eddigre rég elfogynának :D).

 
>> SzervizTtK // Alfa 156 SW 2.4 JTD // 2008-06-30

..legalábbis így hangzott. Először csak egy-egy koppanás, gondoltam érik valamelyik szilent, majd a legközelebbi szervíznél orvosoljuk. Aztán egy nap egyre többször és ami a legnyugtalanítóbb: a kerék forgásának ritmusában. Ennek fele sem tréfa: telefon a szervízbe, időpont, addig ne is nagyon járjak vele. De hazafelé annyira zajos lett, hogy meg kellett állnom megnézni nem akar-e kiesni a kerék. Ki akart.. Az összes kerékcsavar laza volt, volt amelyiken egy fél, de olyan is, amelyiken három fordulatot tudtam húzni. A zaj megszűnt. Pfű..
Viszont a szervízidőpont megvolt, úgyhogy a rég gyengélkedő termosztát újnak adta át a helyét. Most már rendesen felmelegszik a hűtővíz.