Mutasd

>> Esemény2019-11-10

Igen ez a nap is eljött. Búcsút vettünk a 166 tól. Nagyon sajnálom mert az eddigi legkényelmesebb és legjobb autóm volt. Szerencsére nagyon jó helyre került, és tudom hogy ők is ugyan olyan gondos tulajdonosai lesznek mint ahogy én voltam , talán még gondosabbak is :)
De mielőtt átadtam volna az új tulajdonosainak, kicseréltem a bal első ablakemelő szerkezetet, elvittem műszakira, és lemostam ahogy azt illik :)
Egyik szemem sír a másik nevet... de erről a másik autó alatti blogban. :) hát akkor további sok sok Boldog Km-ert nektek Pisti155 .

 
>> Szerviz2019-08-16

Eltelt megint 10.000 km pontosabban 12,923km picit több mint 10.000 , sajnos ez most így jött ki, de cserébe kapott mindenből gyári cuccot. Olaj , levegő és pollen szűrő is gyári lett bele.
Természetesen az olaj most is Selénia mint mindíg abból is a Racing 10w-60. Most már boldogabban gurulunk bele az újabb 10.000 km be. :)
A csere szokásos módon zökkenő mentesen ment. Találtam egy kis olajszivárgást az olajhűtőnél, ez a következő cserekor orvosolva lesz.

Óra szerint: 247.221
Valós Km: 301.541 IGEN átléptük a 300.000 de sajnos az óra csere miatt lemaradtam róla :(

Szóval a következő csere : Óra szerint : 257.221
Valós szerint : 311.541

 
>> Szerviz2019-06-25

Nagyon régóta világít a légzsáklámpa az autóban ami nem csak a műszaki kor gond hanem alapból is... már nagyon zavart .
Keresgéltem hol lehet a hiba többször is de most lehet végleg rájöttünk. Ugyanis az óra csoportban hátul a figyelmeztető lámpánál szét volt égve az alaplap. Marektól sikerült be szereznem egy órát kedvező áron ami ráadásul fekete :) így egyszerre lett morcosabb és biztonságosabb a verda .
A csere zökkenő mentesen ment mivel a kormányt is levettem előtte . Kivesz betesz és kész :) sajnos a km óra állás nem egyezik. Másnap elgurultam a haveromhoz Győrbe ahol töröltük egy hibatárat . Es eltűnt :) öröm boldogság sajnos a km ert nem tudtuk átírni úgyhogy marad ez benne . Természetesen ezt valahogy dokumentálni fogom és műszakin is szólok .
Viszont az is érdekes hogy az agyában kevesebb km van mint az órában volt . Na mindeg mindent fotóztam .
Azóta kb 1 hete használom és szerencsére nem jött vissza eddig , remélem ez így is marad :) el sem hiszem végre csak zöld lámpa világít az arcomba :)

Km : 298.378
Új Km: 244.058

 
>> Egyéb2019-06-25

Munkába menet sötétben , esőben sikeresen bele mentem egy nagy kátyúba amit nem láttam sajnos :( tele volt vízzel és jöttek szembe is. Lehetőségem sem lett volna kikerülni . Mivel siettem a munkába nem volt időm rendőrt hívni sem így elkároltam egy gumit . Szerencsére a felni nem kapott nagyot csak minimálisat.
Másnap elmentem a gumishoz ahol még lehetett ugyan ilyen gumit kapni ami rajta volt így csak egyet kelett venni hátra.
Köszi jó magyar utak :(

 
>> Szerviz2019-05-29

Kicseréltük a kipufogót ( megint ) Azért megint mert nem is olyan régen cseréltem ... pár éve. Sajnos ennyit bírt az utángyártott MTS dob. Mivel nincs más ,
most is ilyet kapott . Keresgéltem de vagy arany áron találtam gyárit ( tényleg arany áron ) vagy csak helyettesítő terméket amit faragni kelett volna .
Levételkor már láttam is a kb ujj hegynyi lukat , de nem ez volt a legnagyobb gond. Elkezdtem rázni és jött ki a bele :) mint ha egy homokozó lenne benne . Megérett a cserére ez tény.
10 perc alatt megvolt a csere szerencsére jól illeszkedik az új MTS is :) indítás után végre ismét gyönyörű a hangja :)

Km: 297.020

 
>> Tuning és extra2019-05-29

Megjött a matrica végre :) gyorsan fel is pattintottam a helyére . Már várjuk ;) ezért kapott egy külső belső mosást is a gép :)

 
>> Egyéb2019-05-29

Ugyan már régebben de felkerültek a nyári gurulók :) A télieknek az utolsó szezonjuk volt ez , mert már régiek. Csere szokás szerint zökkenő mentes volt :) jöhetnek a forró nyári napok ;)

Km: 295.455

 
>> Autóápolás2019-01-19

Picit jobb idő volt a héten ezért gyorsan kitakarítottam bellül a kocsit. kívülről nem , mert másnapra már esőt mondott meg hát el pepecseltem az időt a Bőrápolással :)
Szóval megtörtént az ablakok tisztítása, műszerfal és bőr ápolás, és egy jó nagy porszívózás . Most már sokkal jobban érzem magam benne.

 
>> Szerviz2019-01-19

Eljött az idő hogy lecseréljem az olajat a bébiben. Mikor cseréljek ha nem akkor amikor " jól esik " ? :) Sikerült azt a napot választanom a műveletre amikor a legjobban szakadt a hó. hurrá .
A választásom ismét a Selénia Bosch kombóra esett.
Mivel a 2literes motorokhoz már a gyár is a 10w 60 as olajat ajánlja ezért én is ezt vettem. Csere közben végre sikerült pótolni a légszűrőház elveszett csavarját, így ismét 4 db fogja :) Egyúttal a szelepfedél tömítést is cseréltem mert alul engedte picit az olajat.
Csere után minden OK ! :) jöhet az úljabb 10.000 km

Km: 288.618

 
>> Szerviz2018-07-05

Alfa city előtt egy héttel úgy gondolta rám ilyeszt a drága és behisztizett kicsit. Történt ugyanis hogy vasárnap épp anyósékhoz mentünk ebédre egy jól sikerült szombati kerti party után , mikor egyszer csak begyujtotta a hiba jelző lámpát és elkezdett rángatni, majd hirtelen eltűnik. Szépen megyünk tovább. Aztán a falu előtt kb 50 méterrel begyujtotta ismét a lámpát majd leesett a fordulatszám alapjáratra és nem reagált a gázadásra .... mi a *** majd egyszer csak leállt.
Begurultam a faluba félreállítam , majd ujra indítottam. Indult szépen mint ha misem történt volna .
Elmentünk gond nélkül . Megettük az ebédet utánna indítok mondván megyunk haza pihenni, hát ő nem úgy gondolta . Nem indult vagy ha mégis akkor csak alapjáraton de közben durrogott rángatózótt és ha gázt adtam azonnal le fulladt . Eljátszotta ezt 5x majd mint ha misem történt volna elindult es hazavitt minket .
Haverral rá kötöttük a gépet és egyértelműen a levegőmennyiség mérőt írta . Fasza ...
Másnap vettem egyet kb 10 perc volt a csere . Csere után tökéletes. Nem gondoltam volna hogy ennyit számít . Most ujra minden ok ! Vigyázz alfa city jövünk !!! :)