Mutasd

>> Szerviz2017-07-06

A nagy autó alatt fetrengések közepette feltűnt, hogy a vezető oldali első kerék belülről tiszta zsír, a csöveken pedig le van rakódva ugyancsak zsír tetemes mennyiségben. Rövid keresgélés után meg is lett a bűnös, a féltengely gumiharang volt kilyukadva. A hiba szerencsére időben észlelve, alkatrész megrendelve, gumiharang City előtt 2 nappal cserélve, mindenki boldog! :D
Jó tanács, ha valaki cserélni szeretné: A féltengelyt ha kihúzod elkezd kifolyni a váltóolaj. Azt azért fel kéne fogni valamibe ha épp nincs kéznél szűk 3 liter belőle otthon :D (zárójeles megjegyzés, lassan az is cserés...jobb a békesség) Egyedüli problémát (a kerék levételén kívül amit kb kamionkeréknyomatékkal húztak meg) az okozta, hogy nem volt meg a váltóolaj feltöltő csavarja. 1,5 órás keresgélés után lett meg, az akkumulátor alatt. Olaj visszatöltve, gurulás City-re :)

 
>> Szerviz2017-06-21

A belső nyekergést (csak hogy ne legyen unalmas az élet) egy külső, a jobb első futómű környékéről érkező nyektetés váltotta fel, ami érdekes módon még csak időszakosan jelentkezik. ---> Kivizsgálás ON :)

 
>> Szerviz2017-06-14

Kb megvétel óta nyektet/nyikorog/nyüszög valami a jobb első ablakfúvó műanyag terelő körül belülről. Már mindent áttapiztam, megmozgattam, és egyszerűen nem jöttem rá, mi okozza. Átnyálaztam 20.000 kommentet, amiben a hiba okát keresem, volt is pár ötlet, de egyik sem oldotta meg a problémát. Már már a belső tér szétbombázását fontolgattam, amikoris aztán jött a megváltó ötlet. Fújjunk be egyesével szilikonsprayvel minden mozogni képes elemet egyesével egymás után, és csak csak kiderül, hogy mi okozza a problémát. Hát bejött? A nagy .....t jött be.. :D Idegességemben hagytam is egy darabig, aztán az egyik autómosás után nyekkent egy nagyot, na ott lett elegem. Félreálltam, és addig kutattam míg meglett a hiba. A kormány melletti biztosítéktábla alsó kis pöckéből hiányzott egy, és így nem tudott rendesen visszatalálni a helyére a felső vezető műanyag pöcök, meg amúgy is hülyén van megoldva hogy a műanyag egy gumis műanyagos "izén" csúszik a helyére. Ez remegett, és adta azt az idegesítő hangot. 2 szisszentés szilikon spray és azóta egy nyekkenés sincs :)

 
>> Esemény2017-05-21

A mai napon megrendeltem az Alfacity elővételes jegyünket, remélem minél hamarabb ideér :))

 
>> Szerviz2017-05-18

A mai napon sikerült kicserélni a főtengely szíjtárcsát. Még szerencse, hogy egy autószerelő és egy karosszérialakatos is van fullos felszereltségű műhellyel a családban :)) Így "csak" 27.000 Ft-ba fájt az Impergom tárcsa.

 
>> Szerviz2017-05-13

Úgy néz ki, nem is fogom megnézni este a helyzetjelzőt. Indítás után nagy csettenés, a szervo azonnal elment, kb 100 méter megtétele után elkezdett világítani az akki sárga figyelmeztető ikonkája. Még 5 km-t mentem a rokonomhoz (karosszérialakatos) hogy nézze meg. (Egy élmény volt gyök2-vel befordítani a derékszögű utcákba a bő 1600 kilós autót :D )
Motorháztető felnyitás után csak annyi látszik, hogy a hosszbordás szíj nincs a helyén, de hogy tud az leugrani?
Megvan a válasz. Autó felemelve, kerék levesz, a csettenést okozó alkatrész kivéve.
Főtengely szíjtárcsa törés..... Alkatrész megrendelve, 23-ára megjön.

 
>> Szerviz2017-05-13

A bixenon tompított mellett zavarta a szemem a sárgán világító helyzetjelző, ezért kis keresgélés után egy Osram Cool Blue Intense 2825HCBI W5W jelzőizzót sikerült rendelni és beszerelni immár a homemade megcsinált tokjába :D Várom, hogy este megnézhessem, hogy világít, mert ilyen szikrázó napsütésben nem igazán érvényesül.

 
>> Autóápolás2017-05-12

A régi embléma elég rendesen meg van fakulva elöl, hátul tűrhető, de inkább cserés mind a kettő :)
Megrendelve, meg is jött, felrakás:
Első meglepetés: Az első emblémát bontva derült ki, hogy az már tulajdonképpen a 2. csak az előző tulaj ráragasztotta az eredetire. Végül is nem lászott (mi sem vettük észre a vásárlásnál) és nem volt macerás felrakni neki :D Nekem leszedni egy kicsivel több idő volt, de megoldottam. Tisztítás, új felrakása. (szakadó esőben..)
Hátsó lebontása következik. 2. meglepetés:
A sima kétoldalú ragasztós nem megy rá, mert mélyebben van a ragasztandó felület mint az embléma hátulja. Sebaj, vastag 2 odalú ragasztót hozok és jó lesz :)
Hogy mindig tartogat meglepetést a kicsike :D

 
>> Szerviz2017-05-04

Hazaérve (vagyis már az úton is) feltűnt, hogy kiírja, hogy bal elöl az egyik égőnek annyi.
Itthon megvizsgálva a helyzetet a helyzetjelző égett ki. Sebaj, 500 jó magyar forintért pótolva!
Bár ilyen egyszerű lett volna... :D A helyzetjelzőt egy kis műanyag tok tartja, amiben van egy lyuk amibe belenyúlva vagy a végét megfogva könnyű a csere. Na, ez konkrétan le volt törve. De megoldottuk :)

 
>> Esemény2017-05-03

Az egyik legszebb nap, amire nagyon vártam már. Véééégre sikerült elhozni Halásztelekről az előző tulajtól az Alfa 159-est!!
Az előző gazdija nagyon gondos volt, minden szervizt, javítást, cserét dokumentált, nem sajnálta rá sem a pénzt sem az időt.
Maga az autó elmondása szerint 2006-os, 2008-as forgalomba helyezéssel, ugyanis egy Alfa szalonba volt kiállítási (nem teszt!-) autó. Aztán jött a nagy válság, bedőlt a szalon :/ Az autó a behajtó bankhoz került, majd ott pihent egy jó ideig. Az első pár évben összesen 5000 km-t ment a kicsike. Ezután Pécsen talált gazdára egy hölgy személyében, majd utána került az előző tulajhoz. Első találkozásunkkor megragadott az autó, nem is haboztunk a vétellel, attól függetlenül, hogy nem volt egy olcsó darab, bár tekintve a fullos felszereltséget, az alacsony km-óra állást (114.500) úgy gondolom jó vétel volt :) Imádom! Egyetlen (illetve 2 kis problémám akad vele: nevezetesen hogy néha nyüszögés hallatszik a szélvédő és a bőr érintkezésénél valahol, valamint az anyós oldali ajtóból, de nem zavaró (még) és csak alkalmi.