Új motorpalettát fejleszt ki az Alfa

2014-12-17  Tedi
Új motorpalettát fejleszt ki az Alfa Romeo, amelynek első három darabja a középkategóriás modellben mutatkozik be - írta az Automotive News Europe.
Hírek >> 2014  

A szaklap informátoraira hivatkozva azt írta, hogy a három motorból kettő benzines és egy dízel lesz. Az egyik benzines a Ferrari által a Maseratinak tervezett 3 literes V6-os duplaturbós motor átdolgozott, és 2,9 literesre csökkentett verziója lesz 480 lóerővel. A másik bezines blokk egy 2 literes sornégyes lesz, amelyet szintén turbó fog lélegeztetni, a szelepvezérlésről pedig a Multiair egység gondoskodik. Teljesítmény-leadása 180 és 330 lóerő között változhat.

A középkategóriás modellben egy 2,2 literes sornégyes dízelmotor is bemutatkozik, amely 135 és 210 lóerő közötti teljesítmény leadására lesz képes. A dízeles paletta csúcsát egy a VM Motorival közösen fejlesztett, új verziójú 3 literes V6-os jelentheti, ennek jelenlegi verzióját a Maserati és a Jeep használja. A motor 275 és 340 lóerő között produkálhat, de a cikk megjegyezte, hogy ezt az egységet a középkategóriás modellben nem, csak a SUV-okban, illetve az új zászlóshajóban használnák.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi