Kiégett egy tagunk Alfája... segítsetek!

2015-03-02  Halesz
Az Alfa Amore közössége nem egyszer mutatta már meg, hogy azonnal összefog, ha valamelyik tagja bajba kerül. Tomie90 Alfa 156-osának motorja az egyik reggel ismeretlen okból kigyulladt, az autó teljesen használhatatlanná vált. Tamást a sokk után meglepő üzenet várta a Facebookon.
Hírek >> 2015  

Tamás a sokk után posztolt pár képet kiégett autójáról, Lillyről a Facebook egyik legnagyobb alfás csoportjába, az Alfa Romeo Hungary oldalára. Mint írta, egy pillanat alatt történt az egész, indított, "megtorpant a motor, benzinszag és már égett is. Még jó hogy ki tudtunk ugrani."

A közösség egyből segíteni próbált, volt aki autót ajánlott olcsón, majd másfél órával később érkezett egy bejegyzés Palaga Jánostól:

Nemrég posztolta ki Tamás Bogdán az örömét, hogy leküzdötte a betegségét! Abban a bejegyzésben azt írta, hogy reméli sokat Lilizhet még! Arra gondoltam, hogy ha benne lennétek segítsünk neki abban, hogy minél előbb pótolhassa "szerelmét"! Elhangzott itt már egy felajánlás egy másik piros 156-ról, ha benne vagy Tamás te is, akkor én és talán a többiek is felajánlanék ebben egy kis anyagi segítséget! Remélem nem sértő a felajánlásom és elfogadod! Üdv

(Olvasd el Jani7212 blogját is a történtekről: egy álom nem szállhat füstbe.)

Az alfások azonnal kaptak az ötleten. Egyet értettek abban, hogy ezt az autót megmenteni már nem érdemes, ezért Marek autós felajánlását választották. Marek pedig közölte, hogy ő is enged az árból:

Alfás Marek Tessék én bedobok egy 50-est. 4 kilórt vihető a piros 1.6-os frissen szervizelt 56-osom. (vezérlés és olaj cserélve.)

Két hétig élt a Marek által megnyitott számlaszám, ez idő alatt az alfások közül 127-en utaltak, mindenki lehetőségeihez mérten, és már az autó közös átadását szervezik, amely várhatóan március 28-án lesz. (részletek később)

Összesen 482.366 forint gyűlt össze 14 nap alatt 127 embertől. 

Ha szeretnél segíteni, még mindig megteheted: gyere el a 21-ei Alfa Night-ra vagy írhatsz Tamásnak, ha nem anyagi jellegű a felajánlásod.

A történet folyatatásáról hamarosan beszámolunk.

Az Alfa Amore vezetői is segítenek, az oldal pedig Amorés/Alfa Romeós ajándékcsomaggal, matricákkal, és egyéb kiegészítőkkel járul hozzá Tamás új autójához. És még egy további meglepetéssel is készülünk, de erről majd az átadásnál.

Az Alfa Amore tagjai nem először segítenek a bajban. Volt több hasonló akciónk: adakoztunk már korábban is, amikor egyik cartársunknak szintén leégett az autója, illetve amikor egy másikunk balesete kapcsán ügyvédi költségre kellet gyűjteni.

Reméljük, nem kell sok ilyen helyzetben összefognunk, de ha igen, ott leszünk, és segítünk.

FRISS INFÓK:

Az Elsőbiztosítás Kft. vállalta, hogy megköti és kifizeti egy teljes évre Tamás új autójára a kötelező biztosítást.
A D.Z. Tuning & Service felajánlotta, hogy szervizeli az autót átadás előtt.

Whiteshark bevállalta az átírás költségeit, a még feltétlen szükséges dolgokat Marek és alfás barátai magukra vállalják!

FONTOS! FONTOS! A számlaszám lezárva! Aki szeretne-tudna segíteni Tamásnak, az keresse őt meg privát üzenetben!

További lehetőségek: a már rendszeressé vált székesfehérvári Alfa Night következő, március 21-ei rendezvényén a belépő árát mindenki saját maga határozza meg, az összegyűjt pénzt pedig Tamás kapja majd.
Az Alfa Night Facebook-oldalát itt találhatod!

Írta:
Halesz
Kapcsolódó topic:
Balesetek