147 Ducati Corse

2007-12-03  BeeGee
A kifutófélben lévő 147-est most limitált szériával teszi újra kívánatossá a gyár. Sikerült nekik.
Hírek >> 2007  

A bolognai autószalonon mutatkozik be az új 147 Ducati Corse kiadás, mely kívül belül tartogat ínyencségeket. Nem is lehetne ez másként, ha két jó hírű olasz gyár összedolgozik.

Az Alfát az új 1.9 JTD motor hajtja, már 170 LE-vel, ami meglátszik a menetteljesítményeken is: 215 Km/h végsebesség és 8 mp alatti 100-as sprint. A motor rugalmasságáról és fogyasztásáról nincs információnk, de remélhetőleg jól autózható karaktere lesz. Az úttartásról a szériában járó Q2 diffi és az ültetett futómű gondoskodik. Újdonság az Alfákban eddig nem megszokott „Sport” gomb, mely megváltoztatja a motorreakciókat – bár még csak kezdetleges formában, ugyanis mindössze az elektromos gázpedál érzékenységét állítja.

Az újdonság három színben választható - fekete, piros és trendi fehér. Külsejében a 147-es a Ducati és az Alfa stílusjegyeit kombinálja – az ültetést, 17-es kerekeket (rendelhető 18-as méret is), króm kipufogóvéget, piros féknyergeket (opcionális), selyem fényű pajzsot, az új olasz divat szerinti csíkozást és Ducati logot mind megtaláljuk. Finom részlet a 18-as kerekek piros szegélye, ami a motorkerékpárok stílusát idézik. Belül a sportos érzést a fekete kárpitozás (tető és az oszlopok is), a különleges ülések, piros varratok és az alumínium pedálsor és váltógomb erősíti. Ducati logot is találunk belül jó pár helyen; fejtámlába hímezve, a pedálokon, de még a piros hátterű műszerfalon is. A felszereltsége Distinctive szintnek felel meg.

A limitált darabszámban készülő autó Európában, Japánban és Ausztráliában is elérhető lesz.

Miután a gyár kellőképpen sportossá faragja dízel motorjait, reméljük, hogy a benzinesek is sorra kerülnek.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
BeeGee