Fórum >> Csevegés (Á la Alfa Romeo....szerelem)

Azmo2004-11-25 16:06:17 // 989
hát, ha ennyire nem vagyok képes egyikben sem felfedezni némi tartást, becsületet és hivatás tudatot, akkor sajnálom! Ez van, így gondolod!
Robi2004-11-25 15:59:39 // 988
Azmo! Az én személyes véleményem, hogy MINDEN politikus csak a saját érdekeit nézi, pártállástól függetlenül. De ahhoz, hogy érvényesíteni tudják az érdekeiket, meg kell nyerni az emberek bizalmát. Ennek érdekében mondanak és csinálnak mindent.
ingegnere2004-11-25 15:56:18 // 987
...és milyen jól fel is használják.
ingegnere2004-11-25 15:53:11 // 986
Ezért furcsálom, hogy mostani fejjel, családdal, gyerekkel is kimennél. Én a hollandusoknál csatlakoztam egy kutatócsoporthoz, és saját kísérleteket végeztem. Ösztöndíjjal voltam kint, tehát nem is a munkámért kaptam a pénzt. Ez még elit helyzetnek is tekinthető és nem is volt rossz, főleg utólag belegondolva, de akkor is menekültem haza és most is hasonlóképpen tennék. Elkezdhettem volna kint a PhD-t, de én itthon akartam elkezdeni az életem. Ha most összejönne egy ilyen kutatócsere, valószínű megjátszanám, de csak szakmai tapasztalatszerzés, meg kis kaland céljából. Letelepedést, ottélést, munkakeresést tuti nem fontolgatnék.
Azmo2004-11-25 15:52:56 // 985
Azt hiszem volt utalás az első pontban a másodikra! így úgy érzem, hogy elkülönül! Csak a jóra? nem értem! Fejtsd ki!
Halesz2004-11-25 15:50:55 // 984
Azmo: ez a két pont, amit itt kifejtettél mind a négy parlamenti pártra igaz egytől egyig. Az a baj, hogy ez a két pont egyáltalán nem válik el egymástól, hanem mindegyikre egyszerre igaz. És amíg ez nem változik, addig az egyik 19, a másik meg szintén :) Én úgy érzem, hogy munkámból adódóan az átlagembernél egy kicsit jobban belelátok a politikába... és meg is van a véleményem rendesen mindenkiről. Főleg arról, amit a jövő heti népszavazás körül művelnek... Az a baj, hogy az ember gyorsan felejt, és csak a jóra emlékezik - és ezt a politikusok is tudják...
Azmo2004-11-25 15:45:03 // 983
"Ezt kint megkaphatod, nem kell fejlesztomernoknek lenned ahhoz, hogy megelj, elmehess nyaralni, fenntartsd az autodat, es ruhakat is vehess magadnak... " ....és náluk volt megszálló hatalom 50 évig??? tudtak szabadon fejlődni és lépést tartani a világgal? nem maradtak le sok-sok évvel? A választ Te is tudod! De most nem értelek, nem fog rendbejönni semmi? akkor most mivan? tegyük ki az országra az eladó táblát és oszlassuk fel magunkat a több mint ezer éves történelmünket szerinted?? Nem értelek! Azt mondod magamból indulok ki. Könyörgöm, hát ha én képes vagyok (persze én is tévedek néha, senki sem tökéletes) figyelni és megérteni mi folyik itt, akkor az a pár 100ezer ember miért nem? Mondjam nekik, hogy semmi baj, jáccál csak, hisztizz csak, semmi gond, van időőőnk? Az én bőrömre is megy ez az egész, nem csak magával csesz ki valaki, ha hülye, hanem velem is, másokkal is! És nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy valakiről, valamiről eldöntsük, hogy na vajon kinek van igaza! Vannak források! Ezt nem fogadom el magyarázatnak ne haragudj!
maxx2004-11-25 15:41:11 // 982
Mostani fejemmel igen! De adok még 4-5 évet magamnak arra hogy meglássam a fényt az alagút végén! (1999-2000-ben az USA-ban dolgoztam, főként mezőgazdasági segédmunkás, traktoros, teherautó sofőr, főnigger, mexikóihajcsár, targoncás és nehézgépkezelő voltam és még így is tetszett az a nyugis élet)
BFMSE2004-11-25 15:35:44 // 981
Igazat adok neked, de te most magadbol indulsz ki. Marmint akkor amikor azt mondod, hogy utana kell nezni a dolgoknak es nem az elso velemenyt tenykent kezelni. Ez nem mindig olyan egyszeru feladat. Mind idoben, mind felfogokepessegben. Egy olyan ember aki egyszeruen nem ert mondjuk a gazdasaghoz, nem fogja tudni eldonteni hogy ki mond igazat... Es utana se tud jarni a dolgoknak mert azt se tudja hol kezdje...
ingegnere2004-11-25 15:33:40 // 980
Nade a hány éves gyakorlattal rendelkező fejlesztőmérnök nem teheti ezt meg? A frissdiplomás pályakezdő, és amíg nincs 5-10 év gyakorlat a háta mögött. És azért az ember igenis megteheti ezeket a dolgokat kis pénzből is. Nem kell feltétlen Gucci cipőt venni, Lagerfeld öltönyt, megteszi a noname bőrdorkó és a teszemazt Griff cucc is. Nem kell feltétlen egzotikus utakra menni, kevés pénzből is lehet kirándulni. Én inkább azt a trendet veszem észre, hogy a fogyasztói társadalomban mindenki csak birtokolni, birtokolni akar, és 25 éves korára kar krőzus lenni, de minimum egy kecó meg egy verda legyen kéznél. Talán túl magasak lettek az igények, és az emberek nem képesek kicsit leadni aból, vagy kivárni. Kevés mukával sok pénzt keresni? Wehehe! asszem mindenki ilyen melóhelyre vágyik.:-)
Azmo2004-11-25 15:31:10 // 979
Tudod az a gond, hogy sokan lesarkítanak mindent! Nincs olyan, egy országban sincs olyan párt, akire mindenki azt mondja, hogy hú ne ezek a tökös gyerekek! Nem kéne ilyen légvárakat elképzelni! Vannak nálunk pártok, vannak akik azért hisznek egyikben másikban, mert: 1. úgy gondolja, hogy igen, igazuk van, lehet hogy sok dolgot nem tudnak ők sem megvalósítani, de azért próbálkoznak, és igen, köztük is vannak olyanok, akik lopnak,csalnak (mint mindenhol a világon), DE éreztem változást, ÉREZTEM! 2. a TVben mondja a magáét, beszél hülyeségeket, hazudik, amit ígér, még kis %-át SEM teljesíti, hanem el van foglalva magával, hogy neki mi jut! Leszarja magasról, hogy mi van az átlagemberrel! Nos, szerintem tiszta a választás! SZERINTEM! Persze lehet hangoztatni, óóó egyik rosszabb mint a másik, gecik ezek, hagyjuk az egészet a fenébe, hajtogassuk, hogy nem jó nekünk, morogjunk és amikor tehetnénk azért, hogy más legyen, akkor nem megyünk el szavazni, mert minek! Számomra nem túl szimpatikus a "beleszarok" stílus. Egyszerüen meg lehet nézni a TÉNYEKET, mert mindenkinek JOGA van utánanézni dolgoknak ebben az országban is, ahol fehéren feketén le van írva mik történtek az elmúlt 14 évben és le lehet vonni a megfelelő konzekvenciákat! Aki erre nem veszi a fáradságot, nem tudom milyen jogon érzi azt, hogy szídhat bármit,bárkit is ebben az országban! Ez nem személy szerint ment, senki ne vegye magának, senkire nem utaltam!
ingegnere2004-11-25 15:23:16 // 978
Pontosan.:-) Biztos megfelelő szakemberek ülnek a megfeleő pozícióban, a kormányuk összetételéről nem sokat tudok, de az biztos, hogy megvannak a hosszú távú koncepcióik és azt dolgozzák ki függetlenül attól, hogy jobbos vagy balos parti van hatalmon. Itthon meg újpesti vállóperes ügyvéd a mezőgazdaság élén? Belvizes területeken majd rízst termesztünk, és hasonló elképzelésekkel? Nadekéremszépen... De te tényleg kimennél külföldre?
BFMSE2004-11-25 15:21:42 // 977
Amit itthon nem kapsz meg: egya atlagos munkaval, nem megszakadva biztos megelhetest. Ezt kint megkaphatod, nem kell fejlesztomernoknek lenned ahhoz, hogy megelj, elmehess nyaralni, fenntartsd az autodat, es ruhakat is vehess magadnak... Itthon ezt a fejlesztomernok se teheti meg minden esetben. Persze kint egy idegen orszagban vagy, nem igazan lehet teljesen beilleszkdeni, es ez az elejen biztos, hogy nehez. Mindenkinek merlegelnie kell hogy mi a fontos. Itthon lenne jo dolgozni rendes penzert, nem megszakadva. Ha igy lenne kevesen mennenek kulfoldre. De tegyuk fel hogy van rendes fizetesed, akkor is szarok az utak, az egeszsegugy, az iskolak romosak, neha futesszunet van mert nem tudjak kifizetni a futest, az auto fentartasa nagyon draga, az autopalyak megint csak nagyon dragak, es meg szarok is. Sorolhatnam a problemakat, es ezek nem fognak 15-20 ev mulva rendbejonni sztm. Bar rendbejone. Ennek ellenere en szivesebben maradok itt, mert itt otthon erzem magam, es talan ez a legfontosabb. Legalabbis jelenleg nekem ez...
maxx2004-11-25 15:15:28 // 976
A Hollandusoknál inkább a királyi család a pletykatéma! A kormányról nem sokat tudnak, a közigazgatásban a megfelelő polcon a megfelelő emberek vannak, megfelelő számban és nem olyan káosz, mint itt. El sem tudjátok képzelni milyen ez a szerkezet belülről! Pfújj
Ollah2004-11-25 15:14:38 // 975
Valóban nincs ilyen.
ingegnere2004-11-25 15:10:34 // 974
Azért a csatlakozás után egyre többen hiszik azt, hogy odakint könnyebb. Valóban az alapfizetés magasabb, míg az általános élelmiszerek, fogyasztási cikkek, egyebek hasonlóak a hazai árakhoz, esetenként olcsóbbak is. De a bérleti díjak, az energiaárak, a biztosítások jóval drágábbak a hazainál. Lakást kint is csak úgy vesz az ember (ha egyáltalán vesz, mert kint inkább a bérlés a divat), hogy felvesz 20 évre kölcsönt. Ami nagy különbség, hogy nyugatabbra kevésbé napi téma a politika. Vagy tudomásuk sincs az éppen aktuális kormány tevékenységéről, vagy egyszerűen nem kell vele foglalkozni. Ezeket a holland példa alapján mondom. Idehaza az a nagy probléma, hogy a politika túlságosan jelen van a hétköznapokban, és nincs hosszú távú koncepció, amit pártállástól függetlenül vinnének végig a honatyák. Itt nagyon sok a csakazértiskeretszbeteszekneked.
Wickey2004-11-25 15:02:37 // 973
Mutass egyet, amire lehet szavazni, amire azt mondhatod, hogy "ez igen, ezek tökös gyerekek, most aztán királyság lesz", persze szarból nem lehet várat építeni, gondolok itt a mai politikai élet alapanyagára, valamint az ország helyzetére, de amíg a választás a kisebb szükséges rossz választására korlátozódik, addig nincs értelme értekezni erről :-)
ingegnere2004-11-25 15:01:09 // 972
Első két bekezdésedhez annyit fűznék hozzá, hog yigen, van még hová fejlődnünk. És ne éljenek illúziókban, azért, mert kint sem kolbászból van a kerítés! Eleve, ha valaki kimegy "szerencsét próbálni", nem biztos, hogy álmai állását kapja meg. Nem biztos, hogy jól fogja magát érezni benne. Persze más kérdés, hogy ki mitől boldog. Engem speciel a pénz önmagában nem boldogít, másokat valószínűleg inkább az, vagy csak az motiválja. De mit lehet kint kezdeni barátok, rokonok ismerősök nélül? Még egy francos Harald Schmidt vagy Jörg Vejnemöjnen sót se fog emberünk megérteni évekig, és nem esetleges nyelvi, hanem kultúrális hiányosságok miatt. És nem a levegőbe beszélek. Apám 15 éve él külföldön, én 6 éven keresztül (igaz csak nyaranta) dolgoztam Ausztriában és egy évig éltem Hollandiában.
Wickey2004-11-25 15:00:39 // 971
Hogy miért? Mer még rajta van a KGST tiltólistán. Nemlehetcsakúgy külföldre vinni, gaz kapitalisták közé. :-PP
Ollah2004-11-25 14:59:41 // 970
A csatlakozásnak szerintem nem sok köze van ehhez. Ez az ország (a vezetése, a fejesek, akik diktálnak, amit a tv-ben látsz stb.) az erkölcs szót hírből sem ismeri, miközben az átlagembernek tele van a töke, hogy előrejutásra nincs lehetősége tisztességes úton; szerintem ez böki a népek szemét. Az enyémet legalábbis, mert bűnözni nem fogok. Máshol is gusztustalanok "ott fenn", de azt nem látom, csak azt, hogy ha valaki keményen melózik, akkor van lehetősége normálisan megélni. És ez nem saját, de nagyon közeli tapasztalat, nem is egy. Persze nyilvánvalóan vannak rosszul sikerült "kiugrások" is, de a lehetőségek talán jobbak nyugatra. És ott nem látnád az itthoni fertőt, ami egyre inkább úgy tűnik, pártoktól függetlenül csak dagad. (Ettől függetlenül persze van olyan (kormány)párt, amire morális okokból egyszerűen nem értem, hogy' lehet szavazatot leadni...)
Azmo2004-11-25 14:45:50 // 969
kiengedni? milyen jogon kéne nekem engedni vagy nem engedi Téged bahátom?
maxx2004-11-25 14:43:50 // 968
Aki szereti a hideget + a jó gabonaszeszeket annak Skócia a király! Szerintem van ott egy kilo jó arc! :)))))
kilo2004-11-25 14:32:28 // 967
Tudod, hogy úgyis veszekedni fogunk... de nem baj, majd eszünk a végén SZŐLŐT 8-)) Naszóval. Engem kiengedsz Skóciába?
Azmo2004-11-25 14:31:12 // 966
nem akar senki sem veszekedni bahátom:) csak itt mindenki elmondhatja a véleményét!
kilo2004-11-25 14:25:40 // 965
Hejja, itt lehet veszekedni Azmóval?
Azmo2004-11-25 14:22:42 // 964
volt politikai fennhang is azért! Azok az emberek a csatlakozás előtt is ugyanúgy sírtak, csak most valamivel talán könnyebb ezt megtenni az EU miatt (mondjuk szerintem előtte is könnyű volt). Valamint az sem elhanyagolható véleményem szerint, hogy az embereknek fogalmuk nincs mit akarnak, ebben a fene nagy demokráciában úgy hiszik, hogy ez olyan mint valami rendelés egy pizzériából, ha nem jönne be, akkor majd legközelebb mástól rendelek....ez nem így megy egy országban azt hiszem! Sajnos hiába vannak azok az emberek, akik tisztán látják, hogy mi az, ami segítene ezen az országon, ha sok más ember, szavaz ide, szavaz oda, ahogy éppen tartja a kedve, vagy eccerüen csak lusta gondolkodni és bevesz mindent amit mondanak neki! Ez bizonyos szintű elkeseredés, hogy itt semmi sem jó, semmi sem fog változni, ami persze nem igaz, de talán elegük van az embereknek. Igazából szerintem türelmetlenek! Azt hiszik, hogy ez a 14 év elég volt az előtte lévő évtizedek (!!!) lemaradását behozni, szemetét eltakarítani! Hát nem, most is itt az a sok szemét, a gazdaság, a társadalom minden területén és sajnos azok, akik ez ellen tehetnének, nagy %ban a saját zsebükkel vannak elfoglalva. És ez mindez azért, mert fiatal még a mi demokráciánk és mindenki ott fogja meg amit tud, ahol lehet! Én hiszek abban, hogy ezek megváltozhatnak, hiszek abban, hogy igenis vannak politikusok ebben az országban, akik igenis törődnek az országgal, és igenis vannak olyanok, akik ezt mind alá akarják ásni azért, hogy takargassák saját gerinctelen harácsolásukat! Én mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy ne éljenek illúziókban, kell még 15-20 év, hogy rendbe jöjjön ez az ország. Aki ezt nem képes belátni és úgy érzi ezt nem bírja, sajnálom, de ez az igazság, én így gondolom!
Alfy2004-11-25 14:16:30 // 963
No Comment!
ingegnere2004-11-25 14:10:06 // 962
Nem kifejezetten a politikai, inkább a társadalmi oldal érdekelne, hogy miért lenne jobb külföldön élni?
ingegnere2004-11-25 14:08:28 // 961
Az indexen felvetődött, hogy "jobb külföldön dolgozni". Egyesek szerint. Csak egyesek azt elfelejtik, hogy külföldön élni is kell! Élni egy másik, számunkra idegen társadalomban. Miért van az, hogy mostanság (és kiváltképp a csatlakozás után) egyre több olyan emberrel találkozom, aki elégedetlen? Elégedetlen a munkájával, anyagi helyzetével, a társadalom helyzetével. És ebből a helyzetből a kiutat a külföldi munkavállalásban keresi. Valóban megoldás ez? Várnám az Indexes vitapartnereket, véleményüket, érveiket, mert komolyan érdekel a dolog. Magamban nem pofázok.:-)
Azmo2004-11-25 14:05:38 // 960
Na írjad csak az értekezésed az Indexen elhangzott politikai adok-kapokról!!!:)
Azmo2004-11-25 14:04:52 // 959
Dinsdale!!!!!!4
ingegnere2004-11-25 14:03:31 // 957
Spam, spam spam, spam.:-)
Azmo2004-11-25 14:00:24 // 955
Na cső! Tessék itt kiélni az OFF topic hajlamokat, ide lehet mindent írni! Nincs OFF, vagy ON, vagy STAND BY, vagy mittomén mi:)
Wickey2004-11-25 09:14:19 // 954
Ja igen. Az éves költségvetésem autóra, benzinnel, olajjal, alkatrészekkel, biztosítással, gumival, szóval allesz cuzammen: nem haladja meg a 300-350 ezer forintot. Nincs több rá. Szerinted? Le fogom cserélni az évi 40ezres kötelezőm évi 80-90ezresre? :-DD Nem fogok azért 6éves 1.0 mutyukit venni részletre, hogy fullextrás kötelezőt köthessek :-PPP
Wickey2004-11-25 09:11:21 // 953
Ennél összetettebb a dolog. Írtad: "mit vársz TE a többi embertől", nos: Én nem várom el, hogy aki engem összetör, fullextrás kötelezővel rendelkezzen a Hungáriánál (tényleg ők g@ciznek a legkevesebbet, egyből fizetnek kötelezőre), mivel nem kötelessége a legjobbat kiválasztani. Sőt, ésszerű, racionális indokokból vezérelve valószínűleg a legolcsóbb kötelezője van, ami neki jár. Ellenben azt elvárom, 1. tőle, hogy legyen érvényes kötelező felelősség biztosítása, 2. a biztosítójától, hogy korrektül intézze az ügyet, gyorsan, pontosan, és rendesen kifizesse a kárt. Miután a kgfb mint a nevében is benne van, kötelező, ezért csak a meglétét várom el. Miután én is ennyit teszek csak meg, hogy ami kötelező, azt bevállalom. Viszont számomra semmilyen előnnyel nem jár a drága biztosítás, másokat összetörni ritkán szoktam (eddig egyszer sem, pedig voltam baromállat, elég sokszor, de az ojjektumokat eddig ki sikerült kerülni, najó, egy fa kivételével, annak nem adtam betétlapot :-PPP). Akkor kötnék a Hungáriánál praktikus okokból, ha évente egyszer kétszer tervszerűen telibevernék egy-két másik kocsit (értsd: "kő betétlap occsóér'?"). Akkor szempont lenne, hogy minél többet, és minél gyorsabban fizessen. Mivel érdekelt lennék benne :-DDDD Ja, és sértődésről szó sincs. :-)
Cho Simba (TomQ4)2004-11-25 07:44:13 // 952
Most jutott tudomásomra, hogy az Allianz a trélerezés költségét is magára vállalja 15k HuF erejéig. Tehát évi 1 trélerezés beszámolásával annyira már nem is drága :) Bár ez asszem csak akkor van ha Casco is van. További infóért hívd az ügyfélszolgálatot :))) Btw, nekem nem az Allianznál van a gfb-m :)
Kazes☻2004-11-24 22:45:05 // 951
Semmi rosszat nem tudok róluk elmondani,most is náluk vagyok(Argosz),régen más autóval is voltam náluk.Én 1.8-as vagyok és Bpest,B3 lesz jövőre és 60-egy-kétezer lesz.Hál' Istennek károm még nem volt amióta itt vagyok,úgyhogy nem tudom hogy' intézik.Nekem csak a területi képviselővel kell kapcsolatban lennem,ő pedig mindent meg tesz,hogy maradjak náluk.A díj nekem jó,a képviselő szimpi,hát maradok.
szutyok2004-11-24 17:38:44 // 950
Nekem kb: 70e az éves biztosítási díjam! Vidék, és fekete -1500! Ja és Argosz! Van valakinek tapasztalata velük kapcsolatban? Nekem szerencsére még nincs, de jó volna tudni, hogy kinek fizetek! Különben tényleg undorító, amit ezek művelnek! Az árak az egekbe szöknek, arról meg elég kevés szó esik, hogy VALÓJÁBAN mit is nyújtanak! Mert ugye igérni bárki tud?
Cselentano2004-11-24 17:02:12 // 949
azért mielőtt megköveztek mindenki oda és annyit fizet amennyit akar, tud és esetleg megengedhet magának csak a cégek és emberek hozzáállása bosszant fel
Cselentano2004-11-24 16:57:36 // 948
Valahogy úgy, tudom, hogy ez volt régen is de itt ebben az esetben nem a Cascra történik a javítás, megkérdeztem az tény, ha töröd a kocsid lesz elég bajod, de viseld már a következményeket ha te voltál a ludas, és ne a válladat húzd meg, mert az ilyentől kinyilik a bicska a zsebemben elég szomorú, hogy nem érdekel persze, hogy nem vagy adományozó cég, én sem bár jópárszor igen én sem szeretek kidobni pénzt feleslegesen az ablakon "ha az olcsó húsnak híg levét más szopja be, és nem én, ellenben én fizetem, akkor az engem vajmi kevéssé érdekel mi merre hány méter, szigorúan az árat nézem." ted azt, de innentől kezdve mit vársz el TE a többi embertől csak úgy megjegyzem a másik fél is fizet, nemcsak te.... és most ne sértődj meg, pl. sem akarok pedig lenne erre mit írom de nem akarlak megbántani te elmondtad a véleményedet, én is a sajátomat sajnálom, hogy sokan így gondolkoznak elbeszélgethetünk még erről bár érvelni jobban szeretek személyesen, márcsak a arc miatt is talán nem gondolod olyan komolyan amit írsz, mert így csalódok egy kicsit szóval ettől függetlenül örültem, hogy reagáltatok az írásomra, mégha nem is vagyunk egy véleményen
Cselentano2004-11-24 16:48:45 // 947
"amit irsz az mind szép, jó és megbecsülendö, de:" na , akkor szépen becsüld is meg! :-) és ne gyere nekem :-) kötelezőre az tényleg sok, én eddig az Európánál 8.900.- ft-ot fizettem negyedévre most a Hungáriánál 11.180.- ft-ot fogok kicsit jobb, mint a te árad, de ez egy kis ügyeskedésnek volt köszönhető, még anno miért csak a hungáriánl köthetsz cascot? nekem eddig nem volt, csak mostantól lesz negyedéves díj: 84.990.- ft 10% 50.000.- ft-os önrésszel és belerakva az összes extra ami a kocsiban van szóval én sem szívesen fizetem ki a cascot, de sajnos kénytelen vagyok.... és tény, hogy a jó k........... stb. a biztosítóknak, és az egész országnak, mert ne felejtsük el, hogy itt "keleten" kicsit másképpen műkszik minden ezért vannak ezek a horror árak, de ez nem magyarázat semmire sem főleg amíg az egyéneknek ilyen lesz a hozzáállásuk itt mire lesz valami változás poz. írányban, azt min. az unokáim fogják megélni, mert a mai társadalom még a régi norma szerint nevelkedet, és talán elkezd nyitni, és talán a mi gyermekeink kicsit jobban fognak állni a dolgokhoz, és talán a gyerekeiket a szerint nevelik majd na ez megint értelemes lett, de talán értitek, hogy mire gondolok de ez egy ilyen időszakom...
Wickey2004-11-24 16:37:58 // 946
Aha, ezeket akartam épp most mondani, hogy ittvannak egy köpésre tőlünk a Karinthyban a 3M-esek. :-)
Wickey2004-11-24 16:34:17 // 945
Mit jelent az a "mindkét biztosításuk nála van" szöveg? Kötelező és a Casco? Akkor még szép hogy megcsináltathatod a HBRT kontójára. Cascora, utána a másik kötelezőjének terhére a két biztosító elmolyol egymással. Ez már 1993ban így volt, amikor megtörték a 4 hetes Opelunkat. Cascora megcsinálódott (HBRT), utána a manusz biztosítójával a hungi kifizettette, és nemváltozott a cascobonuszunk sem a baleset elöttihez képest. Viszont ha töröm az autóm, lesz nekem elég bajom, nem fogom azt nézni, hogy jajj szegényke, most mit fog neki a biztosítóm kifizetni. Kicsit nyersen fogalmaztam meg, de ez a lényege: ha az olcsó húsnak híg levét más szopja be, és nem én, ellenben én fizetem, akkor az engem vajmi kevéssé érdekel mi merre hány méter, szigorúan az árat nézem. Nem vagyok karitatív szervezet.
Halesz2004-11-24 16:04:03 // 944
Ebben az egészben tényleg az a szomorú, hogy iszonyatosan elpofátlanodtak a biztosítók...egyre jobban szigórítják a biztosító-váltás szabályait is. Állítólag jövőre még nehezebb lesz majd váltani... Pont arról kéne szólnia a dolognak, hogy ár és szolgáltatás verseny legyen, de én a kötelező biztosításnál nem nagyon látom azt az előnyt, hogy + 25-30 ezer forint miatt maradjak például az Uniqa-nál!!!
147lala2004-11-24 15:56:40 // 943
Cselentano, amit irsz az mind szép, jó és megbecsülendö, de: - nem vagyok hajlandó Kötelezö biztosításra 115.000,- / év -ot kifizetni a 75.000,- / év helyett!!! - föleg akkor nem ha már csak a Hungáriánál köthetem meg a Cascomat és évente már csak ez 250.000,- HUF-ba kerül!!!! A jó k***** édesanyjukat a biztosítóknak!!!
SKrisz2004-11-24 15:18:05 // 942
Sőt! Ez egy elég korrekt helynek tűnik, ugyanis amikor az off-os autómat kérdeztem először és arra 60-at mondott a csaj. Majd amikor mondtam az Alfát nem lett *2 vagy *3 az ár!
SKrisz2004-11-24 15:15:53 // 941
Nem. asszem 30-40 centi közötti szakaszon "csak". Allítólag nagyon komoly vizsgálódás szükséges ahhoz, hogy észrevedd hol kezdődik a csupasz fém (nálam ugye műanyag) és a fóliázott rész. Majd meglássuk mi lesz, de megadtam a számom és még eldiskurálunk a számok varázslatos világáról! Magyarul akuszunk még 1et!:)))
Halesz2004-11-24 15:10:13 // 940
Hát 50 ezer forint tényleg nem sok érte!!!! A motorházat teljes egészében lefedik?
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak