Blog >> autoglym

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2016-08-26

Mióta megvettem az autót, tudtam, hogy a bőröket ápolni kell majd. Adódott hát, hogy az itt reklámozott Autoglym-et rendeljem meg erre a célra. Elég jó véleményeket lehetett róla olvasni. Most megérkezett, aztán kíváncsi vagyok, hogy mit fog nyújtani.

Valószínűleg azonban nem fogok máskor innen rendelni. Azzal a párszáz forint engedménnyel még mindig elég magas az ára a terméknek, cserébe a "szolgáltatás" nagyon gyenge minőségű. Először BP-i átvétellel akartam rendelni, de nem volt jó, szabin van. Oké, vártam 2-3 napot és a következő hétfőn berendeltem kiszállítással. Ja, jött az email, hogy oké, de csak az egy hét múlva következő hétfőn tudnak majd intézkedni, mert most meg az Autoglym-esek vannak szabin. Rendben, akkor hétfőn feladják, kedden már itt lesz. Ehelyett ma, pénteken érkezett meg. Én meg holnap reggel már indulok egy jó időre külföldre. Előtte le akartam bőrápolózni a kocsit, hogy amíg pihen, szépüljön. Most nem biztos, hogy lesz rá időm.
Ha valamiért pénzt adok, és nem is keveset, akkor elvárom, hogy rendben menjenek a dolgok. Az a párszáz forint engedmény nem tétel, inkább megrendelem legközelebb egy rendes helyről, de akkor itt lesz akkor, amikor akarom és lehet vele normálisan tervezni.

>> Autóápoláskrisz.v // Alfa 156 2.5 V6 24v // 2015-05-30

Az autó fényezése nem volt nagyon rossz állapotban, de nagyon sok "hajszál karc" volt rajta, pedig gépi mosót még nem látott, de hiába, az idő teszi a dolgát a fényezésen. Ez leginkább napfényben látszott, de akkor tényleg kiábrándítóan nézett ki. Mivel szeretek mindent magam csinálni az autón, ennek megoldását is magamra bíztam.:) A használt polírozó anyag az Autoglym Paint Pro készlete volt valamint az Extra Gloss Protection mint végső védelem. Ezek beszerzéséért utólag is köszönet Halesz-nak. Ez egy 2 lépcsős polírozó rendszer, pontos leírással ill. kis bemutató videó is található hozzá, ami egyértelművé teszi a használatát. Én egy "gagyi"-nak mondható OBI-s polírgéppel csináltam az egész műveletet, de az eredmény mondhatom hibátlan lett, minden karc eltűnt (ami nagyon mély vagy a lakkon túl van az nyilván nem, az már nem a polírozás témaköre), hologram mentes a végeredmény. Egyébként úgy látom, megéri a polírozó készlet anyagi szempontból is, mivel az biztosan elég 5-6 alkalommal lepolírozni az autót. Nagyon sok türelem kell hozzá, de a végeredményt látva azt mondom, megéri. Végül az Extra Gloss Protection szerrel kezeltem le a felületet, ami az első hét után, mosáskor szinte "fújta" le magáról a vizet, de sajnos közel egy hónap után már nem látom ezt. Helyette valami tartósabb wax-ot fogok kipróbálni. Ettől függetlenül a felület most is hibátlan "tükör". Csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti magának csinálni az ilyen beavatkozásokat.

>> AutóápolásSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2014-10-20

Megpolíroztam a vasat.
Vásároltam új polírpasztákat,szivacsokat, melyet az Autoglym szállított.
Nagyon tetszik a cucc, jól lehet vele dolgozni. Nem a teknőswax kategória...
Az egész autót visszacsiszoltam 2000-s papirral,hogy a lehető legszebb eredményt érjem el. Talán meg lehet vele jelenni :)
Az egész művelet ~11órát vett igénybe

>> AutóápolásLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2014-08-09

A bőrbelső megfelelő ápolását ezidáig kissé elhanyagoltam, csupán pár alkalommal töröltem át sima bőr törlőkendővel (nem emléketem a márkára). Éppen itt az idő. Sokan ajánlották az AutoGlym termékeit, gondoltam kipróbálom én is.
Rendeltem egy tisztítót és egy ápolót.
Nagyobb meló volt mint előzetesen gondoltam, de megérte szerintem. Szebb élettel telibb lett, és egész kellemes illata van.

A jó időre való tekintettel (délutánra esőt mond..) megejtettem a nagytakarítást. Külső-belső takarítás, műanyag bőr és kédergumi ápolás, motortér megtakarítva, króm betétek felpolírozva. Szép lett! :))

>> AutóápolásJack // Alfa 156 SW 2.0 JTS // 2013-05-05

A X. amorepoker versenyen nyertem egy autoglym complete valet szettet amit a tavaszi nagytakarítás alkalmából gondoltam mind rá is locsolok a kocsira. Megkerestem előtte Tóth Attilát, az Autoglym kereskedőjét,aki ellátott néhány jó tanáccsal a használathoz, és kiegészítettük a szettet egy műanyag és gumiápolóval, ami hiányzott még a dobozból. A külső mosáshoz használt samponról sokat nem tudok elmondani, lemostam vele szépen kocsit: Tiszta lett:). A belső tisztítására szövethez az enterior shampoo-t használtuk és mikroszálas törlőkendőt. Szépen felfrissítette a kárpit színét,némi illatot is adott,de átütő eredményt nem produkált. Ez kicsit el is szomorított, hogy ilyen drága cucc és igazán azt vártam volna tőle,hogy a kárpit eredeti színében fog pompázni újra és pillangók fognak szállni a trópusi gyümölcs illatban. Nem. Ez nem mély tisztító,ez egy jó szövetsampon és kész.Az utólag vásárolt gumi és műanyagápoló viszont pótolta a hiányosságokat. A matt rücsis ajtókárpitra fújva a tejszerű folyadék a redőkből is kiszedi a szennyeződéseket,a sima felületeknek szép fényt ad, és az illata is sokkal átütőbb, mint a samponnak.
Na ez meglátszott már a kocsin, valóban újszerű hatást adott néhány helyen. Az üvegtisztítót nem részletezem nagyon,végzi a dolgát. Annyi még, hogy a külső felületeken a kasztnin a műanyagápoló ahol nyomot hagyott,azt az ablaktisztítós ronggyal szépen letudtam takarítani,csillogott.
A kerekeket is átcseréltem nyárira. A keréktisztító viszont nagyon hatékony! A képeken is látszik miből mi lett.Befújás után 1 percig hagytam állni, majd bő vizes ronggyal letöröltem. Kész! Mindent leszedett, a ráégett több éves fékport is! A féknyeregnél is így tettem,de ott nem hagytam a szert annyi ideig dolgozni,mégis egy savas cucc, ki tudja mit tesz a fékbetétekkel...
A külső polírozás most elmaradt,mert 34 fokban a tűző napon nem lett volna szerencsés,az ültetés miatt meg nem tudtam a garázsba leállni,felakadtam a szélén. Így ez egy következő blog lesz.

>> Autóápolásdroberto // Alfa 159 SW 1.9 JTDm Distinctive Novitec // 2012-11-01

Mivel az első ülésem az ülésfűtés rekonstrukció során itt-ott bekoszolódott, ezért úgy döntöttem, hogy az, megérdemel egy alapos tisztítást (1. kép), majd egy bőrápolást (2. kép).
Már csak azért is elvégeztem ezeket, mert kiszerelt állapotban remekül hozzáférni minden részéhez.
A műveletet az AlfaCity-n vásárolt Autoglym termékekkel "követtem el".
Az azonnali eredmény meggyőző (3. kép), de tökéletes akkor lesz, ha majd teljesen "beszívja" a bőr az ápolóanyagot és selyemfényű lesz (4-5. kép).

>> Autóápolásdroberto // Alfa 159 SW 1.9 JTDm Distinctive Novitec // 2012-06-09

Előző blogomban írtam már az Autoglym-ről.
Kipróbáltam hát a második legjobb wax-ukat, sötét autókra (1-2. kép). A legjobb az: Autoglym High Definition Wax. Ajándékba kaptam egy sampont (3. kép) is mellyel a próba előtt lemostam a verdát (4. kép).
A wax próbát a motorháztetőn végeztem. Jobb oldal a waxolt, bal oldal a waxolatlan (5. kép). Az eredmény (6-9. kép) engem meggyőzött, és ha még plussz védelmet is biztosít a wax, akkor már többszörösen megtérül a felvitelell befektet munka.
A termékek konkrétan:
Autoglym Bodywork Shampoo Conditioner – 0,-Ft
Autoglym Ultra Deep Shine – 4.500,-Ft
Az autó teljes waxolását egy teljes polírozás után fogom elvégezni!

>> Autóápolásdroberto // Alfa 159 SW 1.9 JTDm Distinctive Novitec // 2012-06-09

Az Alfacityn megismeretem az eddig számomra ismeretlen, nagynevű autóápolási termékeket gyártó angol céget, az Autoglym-et!
Odaálltam a standjukhoz az autómmal és mondtam a gyártó képviselőjének Tóth Attilának, hogy ha van olyan termékük, amikkel szebbé, jobbá és tartósabbá tehető autóm, és azt itt be is tudja mutatni a vason, akkor én azt azonnal megveszem.
Hát volt olyan termékük:
Autoglym Leather Cleaner (1. kép) - 2.500,-Ft
Autoglym Leather Car Balm (2. kép) - 3.500,-Ft
Azt gondoltam, hogy bőrülésem tiszta és ápolt. Tévedtem (3-4. kép)!

>> AutóápolásHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2012-05-31

Ezt a blogbejegyzésem Murphynak szentelem. És persze a Magyar Colornak és az AutoGlymnek! :)

Még valamikor a télen sikerült meghúznom a jobb hátsó sárvédőmet a garázsomba való beálláskor. Pont annyira, hogy ne csak a fényezés sérüljön, hanem lakatosmunkára is szükség legyen (1. kép). Sokáig húztam, halasztottam a javítását, végül AlfaCity előtt már nagyon érett a dolog, nem akartam sérült autóval megjelenni. Rohodi Misi ajánlása alapján a diósdi Magyar Colornál kötöttem ki. Gyönyörű munkát végeztek, azt hiszem bárhogy nézem, nagyon eltalálták a színt. A jobb első ajtót is újrafényezték, azt még valamikor a tél elején végigkarcolta valaki kulccsal a belvárosban... (no comment..) Gyönyörűen elködölték az élnél, én egyszerűen nem látom más színünek sehogy.

A fényezőtől az autóm első útja az AutoGlym garázsába vezetett. Itt már egy régóta tervezett fullos autóápolás várt rá (polír, wax, bőrápolás, műanyagápolás, motortér tiszítás, stb.). Két napra rábíztam Attilára az autómat, aki fáradtságos munkával újat varázsolt belőle. Eltűntek a karcok, a fenekén lévő rozsdapöttyök (2. kép!), a kátránypöttyök, a waxolás után pedig szinte leesik a víz a karosszériáról (11. kép) Meglepetés volt, hogy a motortér is teljes tisztítást kapott, olyan lett, mintha most jött volna ki a szalonból (10. kép). Érdemes megnézni a fotókat. (Olyan szép lett, hogy AlfaCityben a GT-m volt az AutoGlym bemutatóautója :)

Nos, vasárnap este boldogan hoztam el a GT-t az AutoGlymtől. Az örömöm kb fél óráig tartott, míg Újpestről a Krisztina térre értünk, ahol parkolás közben sikerült megtalánom egy virágágyás korlátját... a jobb oldali küszöbbel...! Szépen benyomódott, pont az ajtó alatt, és persze az élnél... Káromkodni sem tudtam, annyira szerencsétlennek éreztem magam...

Úgyhogy az AlfaCity előtti héten az autóm újabb 3 napig visszakerült Diósdra, ahol szerintem kiérdemeltem a leggyorsabban visszaérkező törzsvendég címét. Magyar Zsolti rendes volt, rengeteg munkájuk volt, de pont befért még AlfaCity előtt. Csütörtök délután hoztam el, pénteken már mentünk le Komáromba :) Csak ajánlani tudom őket, profik, alaposak, és gyorsak! Köszönöm!

Külön köszönet Ritának, Nikinek, Bazsinak, Csabinak, Misinek. Ők mindannyian segítettek valamit a 3 x 3 napnyi GT-nélküliségben :)