Blog >> kirándulás

>> EgyébBluestrain // Alfa 156 SW 1.9 mJTD 16V // 2014-06-18

Elmentünk rokonlátogatóba pár napra a hegyekbe. Párom nagynénjének Bükkszéken van nyaralójuk, éppen lent voltak, és meglátogattuk őket. Természetesen a 24-esen mentünk, mert kíváncsi voltam hogy a futómű meg a hűtés hogy bírja a hegyi szakaszt, nehogy Horvátországban derüljön ki hogy jobb lett volna hűtőt cserélni. Erőltetett tempó volt (sok vigyorral), de simán bírta. Átmentünk a fürdőbe is amit kibővítettek csúszdákkal, több külső medencével. A Salvus víz nem viccel, a jobb könyököm hetek óta dagadt és fáj, de egy nap lubickolás után lement a púp, és sokkal jobb lett.
Másnap megnéztük a siroki várat, meg a környező sziklákat. Jó túra volt, ajánlom mindenkinek.

A hétvégén kirándultunk egyet Kalocsára, Mike és Rita barátainkhoz közös húsvétozás alkalmából. Jót autóztunk oda is, vissza is az autón is érezni lehetett, hogy szívesen szakad ki a városi dugókból.
Fater V6-jával és a Brera-val krúzoltunk, megállapítottuk, hogy közel ugyanúgy megy a két autó. Az előny azért még egy kicsit a V6nál van, de ez leginkább egy bizonyos sebességtartomány fölött érződik... :) Fotó sajnos nem készült a hétvégéről (legalábbis remélem... :P ).

>> EseményHaddel // Alfa 159 sw // 2013-12-11

Ferrari múzeum látogatás ,Ferrari tesztvezetés .A hazafele úton egy kis kitérő Velencébe.Ez volt az én évvégi benzingőzös kirándulásom :)

>> EgyébRoll1983 // Alfa 156 Sportwagon 1.9 JTD 8v // 2012-03-15

Kihasználtuk a jó időt és Alfáztunk egy jót. Elmentünk megnézni Csókakő várát.

>> EgyébRoll1983 // Alfa 156 Sportwagon 1.9 JTD 8v // 2011-12-11

Elindultunk, hogy megnézzük a karácsonyi vásárt Budapesten, de annyian voltak, hogy mi inkább felmentünk a Citadellához. Pazar a kilátás onnan fentről, ráadásul üres volt a parkoló, nem úgy, mint a Vörösmarty tér környékén!

A fortuna kegyes volt hozzánk a Selénia Rally-n ezzel a különdíjjal az időjárás viszont ellenünk dolgozott pedig amikor leegyeztettem az időpontot még úgy tűnt igazi strandidő vár ránk....hát sajna tévedtünk! A nyár leghidegebb hétvégéjét sikerült kifognunk de azért a Balaton látványa és a tihanyi látnivalók kárpótoltak valamelyest! Itt is szeretném megköszönni a nyeremény hétvége felajánlójának Juhász Gábornak a vendéglátást és azt, hogy Alfások lévén VIP vendégként kezeltek minket így fantasztikus 3 napot töltöttünk el a Panoráma Hotelben.
Mivel Gábor épp Alfa vásárlás előtt áll így elég sokat beszélgettünk a Giu-ról volt "tesztvezetés" is szerintem hamarosan új Giulietta tulajt üdvözölhetünk személyében!
A hotelt ajánlom figyelmébe mindenkinek ráadásként Alfával érkező vendégeknek 10% extra kedvezmény jár így aki ide tervezi a nyaralást érdemes megfontolni eme lehetőséget!

>> EseményHoZee // Alfa 147 "Vadállatosított" EcoTS :) // 2011-04-16

2011.április 16.Esztergom, az év (és egyben életem) első Alfa Romeo találkozója, amit egy kirándulás (és bobozás:D) követett Visegrádba. Nagyon jó nap volt, örök élmény, napkeltétől napnyugtáig Alfák, jókedv és szerencsére jó idő is. :) Folytatás előre láthatólag az utolsó képen megjelölt helyen és időben! ;)

>> Autóápolásadmirális // Alfa 156 SPORTKIT 1998 // 2011-04-04

A kocsi elejéből kopogást hallottam kormányzáskor alacsony sebességnél. Már azt hittem, eljött a féltengely cseréjének ideje, de a szerelőm teljesen mást állapított meg. Egy hosszú listát írt a cserélendő alkatrészekről:
-2 db alsó lengőkar
-1 db féltengely gumiharang
-1 db axiál csukló
-1 db kormány gömbfej
-stabilizátor rúd

Ha már szét lesz szedve, bekerülnek az új első lengéscsillapítók, Monroe márkájúak, plusz a torony szilentek. Utána futómű beállítás. Az Érdi Teamhez viszem a XV. kerületbe, mert az őszi beállítással elégedett voltam.

Kirándultam egyet, a tetőn vittem a biciklimet magammal.

Elvittem a gumisomhoz a nyári szettet, hogy cserélje le a télieket.

>> EgyébBluestrain // Alfa 156 SW 1.9 mJTD 16V // 2010-06-22

Múlt hétvégén két cimborámmal elmentünk Kiskőrösre egy harmadik cimboránkhoz hogy egy kicsit feldúljuk a békés családi életét. Nem akartunk náluk zavarogni, ezért kimentünk a szőlőföldek mögé egy erdőbe, húsok és némi szesz társaságában.
A vasárnap reggel nehezen indult. Nem akartam rögtön kocsiba ülni mert sok rendőrt láttunk kint, ezért a haver elvitt minket Kecelre a Pintér-féle haditechnikai parkba.
Szép kis gyűjteményt összeszedett az öreg, még SZU 22 is van, jópár MIG, MI 8, ágyúk, harckocsik, szóval félnapos program. Csak az nem tetszett, hogy a vasak minden tájékoztatás nélkül lettek kiállítva.Úgy kellett kitalálni hogy mi micsoda.
Hát ezt jobban élveztem mint a 10 éves fia, főleg amikor a rakétákat felfedeztem. 20 éve nem láttam az öreg Vega S200-ast, ést most itt magasodott teljes valójában!
Igaz hogy ilyen szögben sosem állt, az állványról 43 fokos szögben indult, de apróságokon nem akadtam fenn.
A kötelező délutáni felhőszakadás elől bemenekültünk az ország (szerintem) legjobb cukrászdájába Soltvadkerten. A jégverést ott megvártuk, aztán irány haza.

>> Egyébmesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2009-08-10

Szombaton a 300 km távolságra levő Boldogkő várba látogattunk. Nagyon szép hely, a vár elég jó állapotban van (már ami megmaradt belőle a Habsburgok után), a kilátás hihetetlen - csak nagyon messze van! Sajnos az oroszlánnyelvre épített kilátóba (2. kép) nem mehettünk, mert a szikla végig repedt, és ezért többé nem látogatható. :(
Hosszú autópályázás miatt kissé fárasztó az utazás, előtte Miskolctapolcán egy kis bobozással frissítettük fel magunkat. (Igazából nem tudom miért hívják bobnak, hiszen 2 sínpáron fut , a nyári bobok meg bádogteknőben csúsznak, mint a XI. kerületben, és Visegrádon). A bobpályáig az iGO frankón bevitt a bányába, nem volt kikapcsolva a "Földutak" opció - így szegény 156 kénytelen volt hason-kelni egy-két helyen, ellenben a kilátás itt is csodálatos volt :)

Készült új főkép is az adatlapomra, két év után le lett cserélve az eddigi :)